Prima pagină » Știri externe » De ce nu o plac femeile pe Hillary Clinton

De ce nu o plac femeile pe Hillary Clinton

De ce nu o plac femeile pe Hillary Clinton
Hillary Clinton este prima femeie în cursa finală pentru președinția Statelor Unite ale Americii. Însă în ciuda acestor eforturi, sau poate din cauza lor, Hillary Clinton și-a petrecut o mare bucată din cariera ei politică fiind displăcută intens de un mare procent din americanii cu drept vot, inclusiv de către cei care teoretic ar fi trebuit să fie de partea ei, scrie Financial Times.
În urma unui sondaj de opinie realizat luna trecută, aproximativ 60% dintre cei chestionați au avut o părere proastă despre Hillary Clinton, notează organizatorii, The Wall Street Journal și NBC News. La fel a fost și pentru o treime din votanții din propriul ei partid. Candidata democrată s-a străduit să obțină sprijinul mai multor femei tinere și care urmează concepte liberale (alături de femei de vârstă medie sau chiar mai în vârstă) care se presupune că ar fi trebuit să fie nucleul campaniei sale, mai ales când votul se transformă ușor-ușor într-o bătălie a sexelor.
 
Teoretic, Clinton ar trebui să aibă în acest moment susținere din partea majorității femeilor care pot vota. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, Hillary Clinton este în impas. Dacă ar fi să ne luăm după ceea ce spun cifrele, Hillary are un procent mai mic de susținătoare decât avea soțul ei, Bill Clinton, în cursa prezidențială împotriva lui George Bush din 1992.
 
Lumea se întreabă ce se întâmplă în zilele noastre cu femeile și unitatea de care ar trebui să dea dovadă așa-numitul sex frumos. Totuși, pentru cei care au ajutat-o pe democrată în campanie, răspunsul este unul clar: problema nu este unitatea, ci cea pentru care femeile ar trebui să stea unite, spune Financial Times.
 
Dacă Hillary Clinton cea din 1979 încă există, pare să fie îngropată sub munți de sondaje de opinie concentrate pe obținerea votului omului de rând, îndepărtându-se astfel de tinerele femei care vor face viitorul unul mai bun în urma ei. Cea mai mare problemă a ei nu este neapărat numărul de voturi, ci calitatea acestora. 
 

 

Citește și