DECIZII. Ce țară va finanța meditații private, pentru ca elevii să recupereze materia din perioada pandemiei
Guvernul Britanic urmează să anunțe un program național de meditații care se va derula pe parcursul unui an, program care va veni în ajutorul elevilor, ca să recupereze activitățile de învățare pierdute, ca urmare a închiderii școlilor din cauza pandemiei de coronavirus, relatează jurnaliștii de la The Guardian.
Astfel, școlile vor primi finanțare pentru a angaja meditatori privați de la agenții autorizate, pentru a oferi lecții unu-la-unu și în grupuri mici elevilor care au rămas în urmă cu studiile după ce au pierdut câteva luni de școală. Mulți dintre aceștia nu au avut acces la nicio activitate de învățare la distanță în perioada restricțiilor din timpul pandemiei.
Potrivit unui studiu, citat de The Guardian, două milioane de copii din Marea Britanie au făcut activități școlare prea puțin sau deloc, în întreaga perioadă de pandemie.
Liderii sindicatelor de învățământ din Marea Britanie au reacționat cu precauție la propuneri, spunând că miniștrii nu pot doar să prezinte idei care „pur și simplu să sune bine”.
Bacalaureatul în România
Sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat organizate pentru elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea participa la prima sesiune vor recunoaște eventualele probe pe care aceștia au apucat să le dea inițial, astfel că elevii nu vor trebui să repete aceste examene, a declarat duminică seara, la Digi 24, ministrul Educației, Monica Anisie.
„Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o”, a precizat ministrul educației. Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas”, a explicat Monica Anisie, la Digi 24.