Prima pagină » Știri externe » Descoperire șocantă în Australia. Ce se întâmplă cu majoritatea ogarilor care nu sunt competitivi în cursele de câini

Descoperire șocantă în Australia. Ce se întâmplă cu majoritatea ogarilor care nu sunt competitivi în cursele de câini

O statistică șocantă arată că în industria de curse de câini din Australia sunt uciși în fiecare an până la 17.000 de ogari care nu sunt competitivi.

Cifra apare într-un document confidențial dintr-o anchetă declanșată în industria curselor de câini de statul New South Wales. Documentul respectiv a fost obținut de la Greyhound Australasia, una din organizațiile care supervizează cursele cu ogari.

„Această industrie este responsabilă pentru morțile nenecesare a 13.000 – 17.000 de ogari sănătoși în fiecare an”, se arată în document, potrivit Mashable.

Nu este vorba de animale eutanasiate pentru că ar fi fost rănite sau bolnave, ci de câini sănătoși care nu au fost suficient de competitivi.

În fiecare an, între 74% și 96% dintre câinii tineri și sănătoși crescuți pentru curse sunt uciși. Doar patru din 100 ogari care participă la curse trăiesc mai mult de 42 de luni, mai arată ancheta.

Industria curselor de câini din Australia a fost criticată recent și pentru faptul că folosește momeli vii pentru a antrena câinii, practică ilegală. Animale vii, deseori rănite intenționat pentru a sângera, sunt legate de un sistem mecanic care le transportă în jurul pistei în timp ce câinii aleargă după ele.

Potrivit Animals Australia, Australia este una din cele opt țări din lume în care încă se mai organizează curse de câini. Acestea au fost interzise în 39 de state din SUA. 

Ogarul este cel mai rapid câine din lume și una din cele mai vechi rase. Pe distanțe scurte, de aproximativ 30 de metri, poate atinge o viteză de 70 Km/h. 

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele

Citește și