Prima pagină » Știri externe » Descoperire uluitoare în acest loc de pe planetă unde AURUL cristalizat iese singur din pământ. Poți câștiga ușor 6.000 $ pe zi

Descoperire uluitoare în acest loc de pe planetă unde AURUL cristalizat iese singur din pământ. Poți câștiga ușor 6.000 $ pe zi

Descoperire uluitoare în acest loc de pe planetă unde AURUL cristalizat iese singur din pământ. Poți câștiga ușor 6.000 $ pe zi
Sursa foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Suntem cu toții conștienți de cât de valoros este aurul și cât de căutat este în lume. Dar dacă v-am spune că există un loc în lume unde se generează zilnic aur în valoare de o avere, însă din păcate este extrem de dificil dacă nu chiar imposibil de ajuns la el.

Într-un colț îndepărtat al Antarcticii, un fenomen neobișnuit a atras atenția cercetătorilor. Vulcanul activ Mont Erebus emană zilnic cantități semnificative de gaze care conțin aur cristalizat, evaluat la aproximativ 6.000 de dolari pe zi, conform unor estimări recente.

Particulele de aur, denumite „praf de aur”, nu măsoară mai mult de 20 de micrometri. De-a lungul zilei, acumularea acestor particule poate ajunge la aproximativ 80 de grame de aur.

În plus, oamenii de știință au observat că praful de aur se dispersează în mare măsură, întrucât au fost detectate urme de aur în aerul înconjurător la o distanță de până la 1.000 de kilometri de Muntele Erebus.

Din păcate, aurul, care valorează o avere, nu poate fi colectat, deoarece această zonă se află la 621 de kilometri de cea mai sudică gură de aerisire vulcanică de pe Pământ. Aceasta este complet acoperită de zăpadă și se află la o altitudine de 3.448 de metri.

Aurul cristalizat nu este singurul metal prețios expulzat de Erebus, potrivit observațiilor făcute de Observatorul Terestru al Agenției Naționale de Aeronautică și Spațiu (NASA). Vulcanul emană o varietate de componente gazoase și solide prin erupții stromboliene, un tip de erupție de intensitate moderată.

Conor Bacon de la Observatorul Pământului Lamont-Doherty al Universității Columbia din New York a subliniat că Erebus este în erupție continuă cel puțin din 1972 și este remarcabil și pentru existența unui „lac de lavă” într-unul dintre craterele sale de vârf.

Totuși, există încă multe necunoscute despre formarea vulcanică din Antarctica și despre ce ar putea declanșa activitatea altor peste o sută de vulcani înzăpeziți. Izolarea geografică este un factor esențial în lipsa cercetărilor detaliate în această regiune.

Atât Mont Erebus, cât și Insula Deception dispun doar de un număr limitat de instrumente de monitorizare permanentă, precum seismometrele, pentru a detecta activitatea seismică asociată cu activitatea vulcanică, potrivit New York Post.

Din când în când, cercetătorii organizează rețele extinse de instrumente pentru studii specifice, dar acest lucru vine cu provocări logistice semnificative comparativ cu alți vulcani mai accesibili din alte părți ale lumii.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și