Descoperirea făcută de Apple la fabrica unui furnizor din China. Compania a renunțat imediat la colaborare
Apple a încetat colaborarea cu un furnizor de piese din China după ce a constatat că 74 dintre angajații fabricii aveau vârste sub 16 ani, utilizând documente contrafăcute, iar compania americană l-a denunțat pe agentul de recrutare responsabil pentru falsificarea hârtiilor, transmite Bloomberg.
În urma scandalului de anul trecut privind condițiile grele de muncă de la fabricile de electronice din China, Apple face eforturi pentru a-și spăla imaginea și a îmbunătăți situația angajaților chinezi.
Compania a publicat vineri o nouă ediție a Supplier Responsibility Report, care detaliază situația angajaților care produc în China electronicele Apple, precum iPhone sau iPad.
Agentul de recrutare a fost reclamat autorităților locale, care l-au amendat și i-au suspendat licența. Apple a renunțat la serviciile fabricii Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics, unde lucrau cei 74 de minori.
Apple precizează în raport că a dublat numărul angajaților instruiți în materie de drepturile angajatului, legislație și siguranța la locul de muncă.
Un total de 158 de furnizori Apple nu au pus la punct procedurile adecvate pentru a respecta legislația de protecție a minorilor și cu drepturile angajaților, sau nu au derulat audituri la proprii furnizori, potrivit raportului.
Falsificarea documentelor pentru a obține un loc de muncă sau pentru a câștiga cât mai multe ore suplimentare rămân probleme pentru Foxconn, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Louis Woo. Cu sediul în Taiwan, Foxconn este cel mai mare producător de electronice din lume și totodată cel mai mare furnizor chinez al Apple. Scandalul de anul trecut a început la Foxconn, după un val de sinucideri în rândul angajaților din China.
„Dacă nu oferim suficiente ore suplimentare, devenim necompetitivi pe piața muncii deși salariul nostru de bază este mai mare”, a afirmat Woo.