Lewis Lukens a precizat că SUA au receptat mesajul din partea premierului Marii Britanii, după ce detalii confidențiale din anchetă au apărut în presa americană. Britanicii au protestat după ce The New York Times a publicat fotografii de la locul atentatului, care ar fi fost furnizate de către serviciile americane de informații.
„La toate nivelurile guvernului american, am auzit mesajul clar și puternic din partea guvernului Marii Britanii, le dăm dreptate în privința preocupărilor și suntem hotărâți să luăm măsuri. Aceste dezvăluiri sunt groaznice și condamnabile, permiteți-mi să spun în termenii cei mai puternici faptul că nu suntem de acord cu această situație și suntem hotărâți să o investigăm și să oprim dezvăluirea de informații”, a declarat ambasadorul SUA în Marea Britanie, pentru postul de radio BBC.
Lewis Lukens a mai precizat că ambele țări au fost menținute în siguranță în urma cooperării dintre serviciile de informații, dar a recunoscut că „depinde de Marea Britanie să stabilească modul în care colaborează în acest sens”.
Mai multe detalii importante despre atacul din sala de concerte Manchester Arena au apărut în presa americană, în timp ce poliția britanică nu a oferit detalii în presă. Informațiile confidențiale includ bilanțuri privind victimele, numele atacatorului sinucigaș și fotografii cu rămășite ale atacului cu bombă, care ar fi fost obținute de la serviciile de informații americane.
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a precizat că îi va transmite „în mod clar președintelui Donald Trump că informațiile transmise între agențiile de aplicare a legii trebuie să rămână securizate”, atunci când se va întâlni cu președintele american la summitul NATO, în cursul zilei de joi.