Un șofer de camion care efectuează livrări de carne în nordul Angliei a dezvăluit o serie de încălcări ale reglementărilor în domeniul siguranței alimentare pe care le observă zilnic în activitatea sa, denunțându-le drept un risc la adresa sănătății publice, relatează Sky News.
Prezentat ca „Ali”, care nu este numele său real, șoferul afirmă că, la unele livrări, persoana care primește produsul este nevoită să depună eforturi pentru a identifica o comandă ce include mai multe tipuri de carne. „Uneori trebuie să întrebe de greutatea paleților de pe nota de livrare”, a declarat șoferul adăugând că a văzut cazuri când „au fost nevoiți să miroasă (carnea) pentru a afla dacă este miel sau vită”.
Carnea importată în Marea Britanie trebuie să fie însoțită de documente corespunzătoare, însă șoferul afirmă că „hârtiile lipsesc adesea”. „Cele mai multe livrări de carne nu vin cu hârtiile necesare, ci cu o chitanță scrisă de mână”, spune el.
„În unele cazuri nu avem niciun document „, continuă șoferul, subliniind că este „îngrozit” de modul în care este livrată carnea ieftină în marea Britanie. „Această carne ajunge la cei mai vulnerabili, în spitale, școli, la bătrâni”, spune, el, subliniind că „există o problemă cu întrehul lanț de livrare”.
El citează încălcarea cu regularitate a controlului strict al temperaturii pe care el și compania sa este necesar să îl respecte, subliniind că încearcă să semnaleze probleme conducerii companiei pentru care lucrează, dar că uneori este nevoit doar să facă ceea ce are de făcut.
În opinia șoferului, care are o experiență de șapte ani în industria transporturilor, există o atitudine neglijentă la nivelul întregii industrii față de siguranța alimentară. El citează, însă, două mărci care îl impresionează prin verificările riguroase pe care le efectuează, și anume Morrisons și Waitrose.