Prima pagină » Știri externe » Diego Maradona ar fi putut fi salvat! Anunțul lui Alfredo Cahe, fostul medic al legendei fotbalului din Argentina. “Acțiunile medicale au fost proaste, foarte proaste!”

Diego Maradona ar fi putut fi salvat! Anunțul lui Alfredo Cahe, fostul medic al legendei fotbalului din Argentina. “Acțiunile medicale au fost proaste, foarte proaste!”

Diego Maradona ar fi putut fi salvat! Anunțul lui Alfredo Cahe, fostul medic al legendei fotbalului din Argentina. “Acțiunile medicale au fost proaste, foarte proaste!”

Alfredo Cahe, fostul medic al legendei fotbalului din Argentina, susține că Diego Maradona ar fi putut fi salvat, pentru că bolile de care suferea ex-sportivul decedat pe 25 noiembrie 2020 nu erau netratabile.

Totodată, Alfredo Cahe a criticat dur procedurile echipei medicale care s-a ocupat de îngrijirea lui Diego Maradona.

Eu cred că putea fi salvat. Nu am nicio îndoială că toate acţiunile medicale au fost proaste, foarte proaste. Ar putea da impresia că nu sunt doctori”, a declarat medicul.

În continuare, Alfredo Cahe precizează că toate bolile de care suferea Diego Maradona puteau fi tratate mult mai bine.

Totul se putea trata. Cardiomegalia de care suferea, creşterea în volum a inimii, se putea trata. Problemele cardiace se puteau trata. Totul se putea trata”, a mai spus medicul.

Ce s-a descoperit în corpul lui Diego Maradona, după autopsie

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020 ca urmare a unui edem pulmonar acut și a insuficienței cardiace. Totodată, s-a descoperit că suferea și de cardiomiopatie dilatată. Din corpul lui au fost prelevate probe de sânge, urină, alte fluide, dar și mostre ale organelor interne.

Raportul autopsiei a arătat că nu existau urme de alcool sau droguri în trupul lui Diego Maradona, dar s-au descoperit urme de medicamente antidepresive, precum precum Venlafaxină sau Quetiapină, pastile ce se uzitează în tratamentul tulburărilor psihiatrice de tip bipolar, Levetiracetam, folosit pentru epilepsie, și Naltrexonă, menit să stopeze dependența de alcool sau de opioide (substanțe chimice, naturale sau sintetice, înrudite cu morfina și utilizate în scop terapeutic, în vederea anihilării durerii).

În plus, s-a mai stabilit că fostul fotbalist nu a murit subit, acesta agonizând între șase și opt ore până să-și dea ultima suflare.

Doctorul Leopoldo Luque, acuzat de omor prin imprudență

După ce Diego Maradona a murit, doctorul Leopoldo Luque, cel care îl operase pe ex-fotbalist cu doar câteva zile înainte, a fost acuzat de omor prin imprudență de anchetatori.

În plus, presa a dat publicității și un document remis de clinica în care s-a operat pe creier Diego Maradona, din care reiese că specialiștii de acolo au recomandat internarea într-un centru de reabilitare. Sugestia doctorilor a fost refuzată de familie și de Leopoldo Luque, controversatul medic al legendei fotbalului argentinian.

Citește și