Discursul candidaților la fotoliul de la CASA ALBĂ indică direcția viitorului politic al SUA. Alegătorii sunt prinși în războiul declarațiilor

Publicat: 25 09. 2024, 15:13
Actualizat: 25 09. 2024, 17:33
sursa foto: Profimedia

Campania electorală din Statele Unite se apropie de final iar cei doi candidați se erijează în apărătorii poporului. Lupta este strânsă, potrivit sondajelor.

Kamala Harris încearcă să convingă clasa de mijloc de faptul că reprezintă cea mai bună opțiune pentru economia americană. Soluțiile oferite de candidatul Democrat par să răspundă problemelor actuale.

Potrivit Axios, Harris și-a axat strategia economică pe trei piloni:

  1. scăderea generalizată a costurilor
  2. mai multe investiții în inovație și antreprenoriat
  3. gestionarea eficientă a sectorului industrial

Propunerile Vicepreședintei nu sunt văzute cu simpatie de economiști. În timp ce încearcă să scadă costurile, taie taxele, crească salariile și să promoveze un mediu organizațional sănătos, Harris va împovăra și mai mult economia americană, dacă aceste politici vor fi puse în practică.

Măsurile populiste adaptate pe dorința alegătorilor vor coroda baza financiară pe care Statele Unite s-au bazat în ultimele decenii.

Trump folosește cartea victimei

Donald Trump are un arsenal de tehnici prin care să convingă alegătorii de ce merită să fie din nou președintele Statelor Unite. Pe principiul dacă nu ies eu, ei câștigă, Trump nu a explicat niciodată în detaliu cine sunt inamicii poporului american.

În funcție de interes, uneori sunt imigranții, alteori spionii chinezi și mai mereu în actualitate, Democrații. Deși Republicanii au dat țării 19 președinți iar Democrații doar 16, această balanță inegală a fost mereu subiect de dezbateri.

Trecând peste politicile scandaloase propuse de Trump în diverse domenii, acum fostul președinte mizează pe cartea victimei. Cele două tentative de asasinat i-au adus un capital de imagine uriaș. Donald profită de aceste evenimente pentru a-și spori popularitatea.

„Serviciile Secrete au identificat noi comploturi la adresa mea. Este o adevărată conspirație pentru a pierde aceste alegeri”, declara Trump.

Cel mai recent, candidatul Republican a primit amenințări din Iran, care dorește să îl elimine după ce în timpul mandatului anterior, operațiunea de asasinare a lui Qasem Soleimani a fost aprobată de Trump. Amenințările au fost trimise Democraților, care au cooperat cu autoritățile pentru a rezolva această situație.

„Iranul a încercat un complot, însă nu le-a ieșit. Situația nu este bine pentru nimeni. Sunt înconjurat de mai multă pază, mai multe arme decât am fost până acum. Frumos din partea Democraților că au cooperat cu Republicanii pe această speță. Orice atac asupra unui fost președinte american este o invitație la moarte pentru atacator”, a transmis Trump.

CITEȘTE ȘI:

Kamala Harris, avans în creștere față de Donald Trump, conform celor mai recente sondaje

Donald Trump, ținta unor amenințări cu asasinarea din partea Iranului