Constantin Popa, un român în vârstă de 30 de ani, a dispărut în Germania la finalul lunii ianuarie, iar autoritățile înclină tot mai mult spre varianta unei crime.
Cazul a fost preluat de Departamentul pentru Investigații Criminale din Neu-Ulm, iar autoritățile au decis să ofere și o recompensă în acest caz, informează Digi24.
Bărbatul a fost văzut ultima dată pe 31 ianuarie, iar șase zile mai târziu, obiectele lui personale au fost descoperite în zona Günz. Printre obiecte se numără un rucsac, a cărui fotografie a fost făcută publică de anchetatori.
Polițiștii au decis să prezinte cazul și într-o emisiune de televiziune pentru a mediatiza dispariția românului și au făcut apel la persoanele care dețin informații să îi contacteze.
Presa germană informează că Departamentul pentru Investigații Criminale din Neu-Ulm oferă și o recompensă de 10.000 de euro persoanei sau persoanelor care pot oferi indicii care să ducă la „elucidarea crimei sau reținerea făptuitorului”.
Pentru a facilita rezolvarea cazului, autoritățile germane au transmis și un mesaj în limba română, pe care îl reproducem integral:
„Pentru informatii care duc la clarificarea faptei sau arestarea faptuitorului, se ofera o recompensa in valoare de 10.000 Euro. Informatiile corespunzatoare/referitoare la acest caz va rugam sa va adresati la Politia Criminalistica din Neu-Ulm, grup de investigare pe nume „Rucksack“, la numarul de telefon 0731/8013-620 sau la orice sectie de Politie.
In cazul presupusei fapte de omucidere al unui cetätean romän in värstä de 30 de ani din zona Kötz, Politia Criminalistica din Neu-Ulm are urmatoarele intrebäri:
1. Cine a facut observatii in zona rauletului Günz la legatura dintre localitatile Klein- si Großkötz la sfarsitul lunii Ianuarie/Inceputul lunii Februarie 2020?
2. Cine a vazut Rucsacul prezentat in poza in aceasta zona?
3. Cine l-a mai vazut pe Constantin Popa din data de 31.01.2020?
Odata cu apelul pentru martori Politia Criminalistica din Neu-Ulm vizează de asemenea, persoanele care au fäcut observatii, dar care pana acum le-au considerat «nesuspicioase» sau «neimportante»”.