Prima pagină » Știri externe » Doi cetățeni români au fost arestați pentru intrare ilegală în Statele Unite

Doi cetățeni români au fost arestați pentru intrare ilegală în Statele Unite

Doi cetățeni români au fost arestați pentru intrare ilegală în Statele Unite

Agenții Patrulelor de Frontieră SUA din sectorul Grand Forks au arestat doi cetățeni români după ce au intrat ilegal în Statele Unite, pe 26 martie.

La 25 august 2020, doi cetățeni români au fost condamnați – pentru intrarea necorespunzătoare -, la Curtea Districtuală a SUA din Fargo, Dakota de Nord.

Doi cetățeni au fost arestați pentru intrare ilegală în S.U.A

In jurul orei 19:00 vineri, 26 martie, agenții repartizați la stația Portal au fost anunțați că un vehicul a intrat ilegal în Statele Unite prin portul Ambrose, care a fost închis. Agenții au răspuns și au oprit vehiculul chiar la sud de portul de intrare.

La interogarea ocupanților, s-a stabilit că ambii erau cetățeni ai României și că tocmai trecuseră frontiera internațională din Canada.

„Răspunsul rapid al agenților noștri a dus la această arestare”, a spus agentul șef de patrulare al sectorului Grand Forks Anthony S. Good.

„Agenții noștri rămân vigilenți în orice moment pentru a asigura securitatea frontierelor”

Ambii subiecți au fost transportați la Portal, ND Frontier Patrol Station pentru procesare ulterioară. Au fost ordonat să fie trimiși în Canada pe 27 martie.

Amândoi au fost condamnați la închisoare și ulterior îndepărtați din Statele Unite.

A existat o creștere a activității transfrontaliere ilegale în apropierea portului de intrare Ambrose, transmite presa locală.

Vama și Protecția Frontierelor din SUA este agenția de frontieră unificată din cadrul Departamentului de Securitate Internă însărcinată cu gestionarea, controlul și protecția frontierelor națiunii noastre la și între porturile oficiale de intrare. CBP este însărcinat cu securizarea frontierelor Statelor Unite în timp ce aplică sute de legi și facilitează comerțul și călătoriile legale.

 

În 2019, au existat aproximativ 2,7 milioane de imigranți în UE din țări terțe și aproximativ 1,2 milioane de oameni care au emigrat din UE către o țară din afara UE.

Cea mai mare pondere a imigranților naționali pentru România, cea mai mică pentru Cehia

În 2019, ponderea relativă a imigranților naționali (imigranți cu cetățenia statului membru UE) la care migrau în cadrul numărului total de imigranți a fost cel mai mare în România (80% din totalul imigranților), Slovacia (65%), Bulgaria (62%), Lituania (51%) și Polonia (49%). Acestea au fost singurele state membre în care imigrația națională a reprezentat mai mult de jumătate din numărul total de imigranți. În schimb, în ​​Cehia, imigrația națională a reprezentat mai puțin de 4% din totalul imigrației lor în 2019, potrivit unei statistici realizate de Comisia Europeană.

Citește și