Prima pagină » Știri externe » Doi militari israelieni au fost UCIȘI și alți patru au fost grav răniți în luptele din nordul Fâșiei Gaza. Convoi ONU, ATACAT de IDF

Doi militari israelieni au fost UCIȘI și alți patru au fost grav răniți în luptele din nordul Fâșiei Gaza. Convoi ONU, ATACAT de IDF

Doi militari israelieni au fost UCIȘI și alți patru au fost grav răniți în luptele din nordul Fâșiei Gaza. Convoi ONU, ATACAT de IDF

Doi militari israelieni au fost uciși și alți patru au fost grav răniți în luptele din nordul Fâșiei Gaza, luni, au anunțat Forțele de Apărare Israeliene.

Militarii uciși – maiorul Dvir Zion Revah, în vârstă de 28 de ani, din Ierusalim, și Eitan Israel Shiknazi, în vârstă de 24 de ani, din Eli – serveau în Batalionul 932 al Brigăzii Nahal. Revah era comandant de companie, iar Shiknazi era adjunctul său, conform The Times of Israel.

Cei doi ofițeri au fost uciși și alți doi soldați din Batalionul 932 au fost grav răniți în cursul unui incident la Beit Hanoun, în nordul Fâșiei Gaza.

Armata nu a oferit imediat mai multe detalii despre circumstanțele incidentului.

Moartea celor doi a ridicat bilanțul victimelor din rândul trupelor israeliene în cursul ofensivei terestre împotriva Hamas în Gaza și în operațiunile militare de-a lungul graniței cu Fâșia Gaza la 397 de morți.

Într-un incident separat, luni, alți doi militari din unitatea de recunoaștere a Brigăzii Nahal au fost grav răniți în luptele din nordul Fâșiei Gaza și au fost evacuați în Israel pentru tratament.

Militarii israelieni au deschis focul asupra unui convoi al Programului Alimentar Mondial al ONU

Tot luni, IDF a declarat că instrucțiunile transmise trupelor au fost clarificate după ce militarii israelieni au deschis focul duminică asupra unui convoi al Programului Alimentar Mondial al ONU, în centrul Fâșiei Gaza.

Reprezentanții Programului Alimentar Mondial al ONU au declarat că convoiul de trei vehicule cu opt membri ai personalului a fost atacat de militarii israelieni „în ciuda faptului că a primit toate autorizațiile necesare de la autoritățile israeliene”.

Cel puțin 16 gloanțe au lovit convoiul dar niciunul dintre angajați nu a fost rănit, potrivit reprezentanților Programului.

Convoiul călătorea din sudul spre nordul Fâșiei Gaza și după incident s-a întors spre sud.

„Acest eveniment inacceptabil este doar cel mai recent exemplu privind mediul de lucru complex și periculos în care operează Programul și alte agenții astăzi”, au declarat reprezentanții Programului, cerând îmbunătățiri ale condițiilor de securitate pentru a permite continuarea acordarea de ajutor.

Ca răspuns la întrebările presei, armata israeliană a declarat că „incidentul a fost investigat, instrucțiunile au fost clarificate și se vor trage lecții din anchetă.

„IDF continuă să acționeze într-o manieră țintită împotriva organizațiilor teroriste din Fâșia Gaza și face tot ce îi stă în putere pentru a preveni vătămarea civililor neimplicați, iar prin COGAT va continua să lucreze pentru a permite și facilita asistența umanitară pentru locuitorii Fâșiei Gaza”, au adăugat reprezentanții armatei.

Bilanțul victimelor din Gaza a ajuns la 45.854 de morți, conform Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a declarat luni că 49 de persoane au fost ucise în teritoriul palestinian în 24 de ore, ridicând numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața în conflict la 45.854. Numărul nu a putut fi verificat și nu face distincție între luptători și civili.

Israelul și Hamas sunt în război de aproape 15 luni, după ce grupul terorist palestinian a invadat sudul Israelului pe 7 octombrie 2023, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și răpind 251, duși ca ostatici în Gaza.

Israelul spune că după 7 octombrie și în zilele care au urmat, până în noiembrie 2024, ar fi ucis aproximativ 18.000 de combatanți în luptă, precum și alți 1.000 de teroriști în interiorul Israelului.

Israelul a declarat că încearcă să minimizeze decesele în rândul populației civile și a subliniat că Hamas folosește civilii din Gaza ca scuturi umane, luptând din zone civile, inclusiv case, spitale, școli și moschei.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Adrian Sabău, originar din București, a absolvit studiile de licență la Universitatea din București. Aflat la începutul carierei la “Gândul”, a mai lucrat anterior ca traducător. Este pasionat ... vezi toate articolele

Citește și