La începutul unei întâlniri cu președinți ai companiilor medicale, un jurnalist l-a întrebat pe Donald Trump dacă ar fi necesară desemnarea unui procuror special pentru anchetarea ingerințelor Rusiei în scrutinul prezidențial din Statele Unite, relatează publicațiile Los Angeles Times și The Hill.
Ca răspuns, Donald Trump a spus „nu”, iar, în timp ce jurnaliștii erau conduși afară din sală, președintele SUA a adăugat, potrivit postului MSNBC și publicațiilor Los Angeles Times și The Hill: „Nu am mai sunat în Rusia de zece ani”.
Congresmeni democrați, dar și unii republicani au cerut investigații suplimentare privind legăturile unor membri ai echipei lui Donald Trump cu Moscova. Recent, Michael Flynn, consilierul prezidențial pentru Siguranță Națională, a fost demis după ce s-a aflat că ar fi avut discuții informale cu oficiali de la Moscova. Casa Albă a negat în mod repetat că apropiați ai lui Donald Trump ar avea legături cu Rusia.
În octombrie 2016, Administrația Statelor Unite a formulat acuzații oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susținuți de Administrația de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcția de președinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane. „Eforturile Rusiei de a influența scrutinul prezidențial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinței pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activitățile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acțiune, al intensității și scopului eforturilor, comparativ cu operațiunile anterioare”, se arată în versiunea declasificată a Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informații din SUA.