Ultima lovitură încasată de președintele SUA vine de la Curtea Supremă, acolo unde cea mai importantă instanță de judecată din America a decis să nu accepte un apel introdus de susţinătorii lui Donald Trump, care doreau blocarea certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale în Pennsylvania, considerat un stat-cheie.
Curtea Supremă din SUA este supranumită și „Templul dreptului american”. Din totalul de nouă judecători ai Înaltei Curți, trei au fost numiți chiar de Donald Trump!
Mai mult, Curtea Supremă nici măcar nu şi-a motivat decizia, refuzând să le dea republicanilor vreo explicație cu privire la „înfrângerea” suferită. Este prima lovitură încasată de Trump la Curtea Supremă de când preşedintele american s-a lansat într-o gherilă judiciară pentru a contesta înfrângerea în faţa lui Joe Biden.
Preşedintele Donald Trump refuză, la peste o lună după alegeri, să recunoască victoria democratului Joe Biden, prezentându-se ca o victimă a „fraudelor uriaşe” comise de democrați. Cu ajutorul susţinătorilor săi, Trump a introdus plângeri în mai multe state-cheie, dar aproape toate au fost deja respinse de tribunale.
Una dintre ele, formulată de senatorul republican Mike Kelly, a contestat legalitatea votului prin corespondenţă în Pennsylvania. După respingerea sa de către Curtea Supremă a acestui stat, reclamanţii s-au îndreptat rapid spre Curtea Supremă a SUA pentru a-i solicita să blocheze toate operaţiunile electorale până îşi prezintă argumentele. Respingând apelul lor, cei nouă judecători ai Curţii pun capăt acestei proceduri şi semnalează că nu intenţionează să se amestece în litigii post-electorale.
În 2000, Curtea Supremă a SUA a decis încetarea numărării voturilor în Florida, acolo unde George W. Bush dispunea de numai 537 de voturi în faţa democratului Al Gore și risca să piardă alegerile. Decizia instanței i-a permis republicanului să câştige scrutinul prezidențial și să ajungă la Casa Albă.
Statul Texas, condus de republicani, a introdus marţi un alt recurs la Curtea Supremă a SUA pentru a cere invalidarea rezultatelor în patru state-cheie, dar, potrivit experţilor, şi acest demers este sortit eşecului.