Donald Trump susține că americanii bogați nu vor beneficia prea mult de reducerile fiscale, dar impozitele pentru firme scad cu 15%. Dezvăluiri din presa americană
„Eu nu voi beneficia. Cred că vor fi beneficii minime pentru oamenii bogați”, a declarat Donald Trump la Casa Albă.
Referindu-se la taxa pentru corporații, Donald Trump a subliniat că nu va negocia cota propusă, de 20%. „Eu am vrut la început 15%, am ajuns la 20%. (…) 20% este cifra mea și nu o voi mai negocia. Nu intenționez să negociez”, a explicat Trump.
Planul de reformă fiscală propus de Administrația Donald Trump și de lideri ai Congresului prevede diminuarea impozitelor pentru americanii bogați și pentru marile companii, informează site-ul de știri Axios.com.
Donald Trump, președintele Statelor Unite, a anunțat marți intenția diminuării substanțiale a impozitelor pentru categoria de mijloc. „Vom reduce în mod substanțial impozitele pentru clasa de mijloc. Nu doar puțin, ci substanțial”, a afirmat Donald Trump. „Locurile de muncă vor reapărea, întrucât acum avem un sistem fiscal necompetitiv, dar vom deveni supercompetitivi”, a adăugat Donald Trump.
Planul de reforme fiscale, cel mai amplu din ultimele trei decenii, prevede instituirea a trei cote de impozitare pentru persoanele fizice, de 12%, 25% și 35%. Comisiile din Congres vor putea introduce o cotă suplimentară. Deocamdată, nu au fost anunțate categoriile de venituri cărora li se aplică aceste cote. În prezent, în SUA sunt șapte cote de impozitare în funcție de venituri, cuprinse între 10% și 39,6%.
Astfel, potrivit planului, în cazul americanilor cu venituri mari, cota de impozitare se reduce de la 39,6% la 35%.
Deducerile standard vor fi de 12.000 de dolari pentru o persoană necăsătorită și de 24.000 de dolari pentru un cuplu căsătorit.
În cazul firmelor, planul prevede un impozit de 25% pentru întreprinderile mici și unul de 20% pentru companiile mari, care până acum erau taxate cu 35%.
Administrația Donald Trump nu oferă detalii despre modul în care vor fi compensate reducerile de taxe, mizând pe faptul că stimulentele fiscale vor relansa activitățile economice. Experții avertizează că diminuarea impozitelor riscă să amplifice deficitul bugetar federal.