Statele Unite colaborează cu Administrația din China privind o „serie de opțiuni" în cazul Coreei de Nord, afirmă Herbert McMaster, consilierul prezidențial american pentru Siguranță Națională.
„Există un consens că actuala situație nu poate continua”, a declarat McMaster, citat de ABC News, referindu-se la amenințările balistice și nucleare reprezentate de Coreea de Nord.
Donald Trump, președintele Statelor Unite, a argumentat că a renunțat să acuze China de activități de manipulare monetară întrucât Beijingul colaborează cu Washingtonul pentru soluționarea crizei nord-coreene.
„De ce să mai acuz China de manipulare monetară când colaborează cu noi în problema nord-coreeană? Vom vedea ce se întâmplă!”, a transmis Donald Trump duminică prin Twitter.
Donald Trump, președintele SUA, a renunțat la acuzațiile privind presupuse activități chineze de manipulare monetară, explicând că i-a oferit omologului din China, Xi Jinping, posibilitatea unui acord comercial bilateral favorabil, în schimbul ajutorului în gestionarea amenințării nord-coreene. „Președintele Xi vrea să procedeze corect. Am relaționat foarte bine, cred că am avut o compatibilitate foarte bună, cred că vrea să ne ajute cu problema Coreei de Nord”, a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat publicației Wall Street Journal, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o recent cu președintele Chinei.
„Am discutat despre comerț, am discutat o serie de lucruri și i-am spus că modul în care poate obține un acord comercial bun este să ne ajute în problema Coreei de Nord, altfel vom avea o abordare unilaterală, și acest lucru ar fi bun, unilateral oricum înseamnă alături de alte numeroase națiuni”, a explicat Donald Trump.
Liderul SUA a renunțat la acuzațiile din campania electorală privind presupse activități chineze de manipulare monetară, deși a argumentat că dolarul puternic obstrucționează competitivitatea companiilor americane.