După ce a promis un zid „frumos” la graniță, Trump vrea acum să izoleze SUA într-un alt mod: „Ding, ding! Pssshng, poom!”
Una dintre temele principale ale discursului politic al lui Donald Trump este construirea unui zid „frumos” la granița cu Mexicul, care să oprească imigrația ilegală. Acum, războiul din Gaza i-a dat o nouă idee de proiect megaloman fostului președinte.
Trump a fost impresionat de sistemul de apărare anti-rachetă Iron Dome, dezvoltat în Israel. Cu ajutorul unor platforme similare, el vrea să creeze un „dom”, „cel mai mare construit vreodată”, care să protejeze întreg teritoriul SUA, potrivit NBC News.
Candidatul republican a și descris cum va funcționa sistemul, folosind expresii precum „ding, ding, ding!” sau „pssshng, poom!”.
„Ding, ding, ding, ding, ding, ding! Au doar 17 secunde să-și dea seama de toată treaba asta, nu? Boom, OK. Lansare de rachetă, pssshng, poom! Este cel mai – și noi nu îl avem aici!”, a exclamat Trump.
„Va preveni declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial”
„Vom construi un Iron Dome peste țara noastră, un scut de apărare anti-rachetă de ultimă generație și va fi făcut cu totul în SUA”, a explicat Trump la un eveniment.
„Va preveni declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial. Nu am fost niciodată atât de aproape. Și vom construi un Iron Dome peste țara noastră – un scut de apărare anti-rachetă de ultimă generație”, a continuat el.
Citește și: Ce este sistemul de apărare IRON DOME din Israel și de ce nu a interceptat toate rachetele lansate de HAMAS
S-ar putea ca fostul președinte să nu realizeze că Iron Dome este un sistem cu rază scurtă de acțiune, iar SUA este expusă mai degrabă la eventuale atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune. America deține deja tehnologii care pot fi folosite în astfel de scenarii. Exemple sunt sistemele Patriot sau Aegis Combat System.
Iron Dome, folosit de Israel, are rolul de a intercepta rachete lansate asupra statului din apropierea granițelor sale. Platforma poate gestiona mai multe amenințări în același timp.
Sistemul este dezvoltat de companiile Rafael Advanced Defense Systems și Israel Aerospace Industries.
Sursa foto: Profimedia Images, Wikimedia