Comitetul tehnic şi ştiinţific italian (CTS), organismul care consiliază Guvernul în combaterea epidemiei de COVID-19, a decis deschiderea sezonului de schi, din date de 15 februarie, dar numai în zonele „galbene”, informează Agenția ANSA, citată de Mediafax.
Specialiștii au respins, astfel, propunerea regiunilor conform căreia sezonul ar putea fi redeschis și în zona „portocalie”, cu o capacitate redusă la 50% la telecabine și telescaune și folosirea obligatorie a măștilor Ffp2.
Cele mai multe regiuni au fost incluse în zona „galbenă”, cu excepţia Puglia, Sardinia, Sicilia, Umbria și provincia autonomă Bolzano, care au rămas în zona „portocalie”.
Acum trebuie anulată interdicția de circulație între regiuni. Trebuie să știm că putem veni la munte”, spune președintele Asociației Naționale a Operatorilor de Cablu (Anef), Valeria Ghezzi.
Italia a relaxat luni restricţiile anti-COVID-19 în majoritatea regiunilor din țară. Astfel, în timp ce o mare parte a Europei se află încă sub restricții dure, barurile și restaurantele din anumite părți ale Italiei pot servi din nou clienții la mese până la ora 18. După aceea, clienții pot lua mâncarea la pachet, până la ora 22.
Pandemia de coronavirus a avut efecte negative asuprea economiei Italiei, fiind înregistrată o scădere de 8,8% în anul 2020. Conform datelor provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (Istat), situaţia pare să înceapă să se îmbunătăţească.
În trimestrul al treilea din 2020, Italia a avut o creştere solidă, dar în perioada octombrie-decembrie 2020, scăderea economică a fost de 2%, „din cauza efectelor noilor măsuri antiepidemice”, anunţă Institutul Naţional de Statistică (Istat), citat de agenţia ANSA.
În total, în 2020, valoarea PIB-ului Italiei a scăzut cu 8,8%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (Istat).
Institutul Naţional de Statistică estimează o creştere economică de 2,3% în 2021.
Economia Uniunii Europene a scăzut cu 6,4% în 2020, iar cea a zonei euro cu 6,8%, conform datelor Eurostat.