După ce au investigat legăturile între echipa lui Trump și Kremlin, republicanii vin cu o concluzie. Serviciile secrete vor decide ce informații pot fi făcute publice
Congresmenii republicani din Comisia pentru Informații a Camerei Reprezentanților au anunțat că ancheta în cazul ingerințelor Moscovei în campania electorală din SUA s-a încheiat și nu a oferit nicio dovadă care să indice o presupusă colaborare între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia.
Potrivit unui proiect de raport al republicanilor din Comisia de Informații, nu există dovezi care să sugereze o colaborare sau coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia, concluzie care în mod cert va fi favorabil primită de Casa Albă și va amplifica tensiunile între republicani și democrați, informează site-ul postului CNN.
Mai mult, congresmenii republicani resping concluziile serviciilor secrete americane potrivit cărora președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump.
Raportul va deveni public abia după ce a fost analizat de membrii democrați ai Comisiei, iar serviciile secrete vor decide ce informații pot fi publicate, proces ce ar putea dura câteva săptămâni.
Republicanii din Comisia pentru Informații susțin că ancheta privind ingerințele Rusiei în scrutinul din 2016 s-a încheiat, în pofida obiecțiilor democraților.
Adam Schiff, liderul democraților din Comisie, a catalogat anunțul drept o închidere prematură a anchetei, în timp ce Conaway i-a acuzat pe democrați că încearcă să prelungească ancheta înainte de alegerile legislative parțiale ce vor avea loc anul acesta.
Democrații i-au criticat pe republicani pentru că au scurtat durata anchetei, sugerând o mușamalizare a cazului pentru a-l apăra pe președintele republican Donald Trump. Democrații vor emite un raport separat, care probabil va include concluzii semnificativ diferite.
Pe de altă parte, republicanul Mike Conway, coordonatorul anchetei Comisiei pentru Informații, a declarat că raportul sprijină concluziile serviciilor secrete americane privind ingerințele Moscovei în campania electorală din SUA și va prezenta detalii în legătură cu atacurile cibernetice ruse ce au vizat instituții americane în cursul scrutinului prezidențial și folosirea rețelelor sociale pentru a cauza haos, informează The Associated Press.
Biroul Federal pentru Investigații, Senatul SUA și Camera Reprezentanților au declanșat anchete în cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și al presupuselor contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși. Un procuror special, Robert Mueller, va coordona investigațiile.