Vineri, Trump va ajunge în Miami, unde potrivit unei surse, acesta va anunța interzicerea „tranzacțiilor financiare” cu Armata din Cuba, ce susține GAESA, companie ce controlează 60% din economia insulei.
Trump va anunța de asemenea o mai strictă punere în aplicare a legii sub care cetățenii americani călătoresc în Cuba.
În 2015, Statele Unite și Cuba au reluat relațiile diplomatice, când și-au redeschis ambasadele pentru prima dată după întreruperea relațiilor în 1961.
Relațiile dintre Washington și Havana au fost întrerupte în 1961, când liderul cubanez Fidel Castro a amenințat că va expulza diplomații americani pentru amestec în treburile interne ale Cubei.
Turismul americanilor în Cuba a fost interzis până în 2016, din cauza embargoului comercial impus Cubei de către SUA din 1960, după venirea la putere a lui Fidel Castro.
După reluarea legăturilor diplomatice dintre cele două state, SUA și-a exprimat intenția de a restabili zborurile cu statul cubanez.
Administrația Obama a aprobat de asemenea în mai 2015, prima legătură cu feribotul din ultimii zeci de ani între Statele Unite și Cuba.
Înainte de Revoluția cubaneză din 1959, feriboturi asigurau zilnic legătura între Florida și Cuba, aducând turiști americani la hotelurile și cazinourile din Havana și permițându-le cubanezilor să efectueze călătorii la cumpărărturi în Statele Unite. Aceste rute au fost oprite la Revoluție.
În martie 2016, fostul președinte american Barack Obama a sosit în Cuba, devenind primul șef de stat american în funcție care a vizitat această țară în ultimii aproape 90 de ani.
După câștigarea alegerilor, Donald Trump, pe atunci președinte ales al SUA, a postat pe Twitter faptul că va încheia acordul dintre statul american și Administrația de la Havana, în cazul în care Cuba nu va face SUA o propunere mai avantajoasă.