Magnatul a mai spus și că dacă ar fi fost să „se bazeze” pe principalele canale TV, dar și pe alte branduri din zona presei tipărite, probabil că nu ar fi fost președinte. Chiar și în urma celor mai recente evenimente care i-au atras critici dure, Trump continuă să-și folosească și acum contul propriu de Twitter pentru a anunța decizii politice majore, dar și pentru a-și face cunoscute părerile referitoare la întâmplările zilei.
În orele care au urmat atentatului terorist de la Londra, Donald Trump a criticat răspunsul primarului Londrei Sadiq Khan la cele mai recente întâmplări care au avut loc în Regatul Unit. Luni, președintele SUA a distribuit mai multe tweet-uri referitoare la interdicțiile de călătorie pe care vrea să le aplice în State, unde a criticat Departamentul de Justiție pentru că a modificat versiunea originală a ordinului executiv pe care l-a emis, stârnind speculații că mesajele scrise de el pe Twitter ar putea atrage dificultăți legale.
Președintele SUA și-a atras critici și săptămâna trecută, atunci când Trump a scris pe Twitter, din senin, la miezul nopții un mesaj ininteligibil: „În ciuda ‘covfefe’ negative din partea presei” – doar ca să îl șteargă câteva ore mai târziu. Ulterior, a revenit cu un alt tweet care reprezenta o provocare pentru followerii lui.
Susținătorii lui Trump au argumentat că faptul că se exprimă frecvent pe Twitter îi permite să mențină o legătură apropiată cu poporul american. Oricum ar fi, consilierul de la Casa Albă Kellyanne că această rețea de socializare nu este favorita președintelui american pentru a comunica și că mass media este obsedată să „trateze tot ceea ce spune pe Twitter și foarte puțin din ceea ce faace, în calitate de președinte”.