Prima pagină » Știri externe » Efect neașteptat al Brexit-ului. Ce răspuns dau 8 din 10 britanici la o întrebare sensibilă

Efect neașteptat al Brexit-ului. Ce răspuns dau 8 din 10 britanici la o întrebare sensibilă

Efect neașteptat al Brexit-ului. Ce răspuns dau 8 din 10 britanici la o întrebare sensibilă
Mai mult de opt din 10 britanici consideră că imigranții europeni care trăiesc deja în Marea Britanie ar trebui lăsați să rămână în țara lor după Brexit. Părerea este împărtășită chiar și de 77% dintre cei care au votat pentru ieșirea Regatului din Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor unui sondaj citate de The Guardian.

Cifrele au fost publicate într-un nou raport al grupului British Future, care a dorit să vadă care sunt părerile britanicilor despre Brexit în prezent. 

Sondajul confirmă că majoritatea celor din Marea Britanie post-referendum se regăsește într-o confuzie majoră referitoare la problema migrației și a imigranților. În timp ce sunt îngrijorați de valurile mari de imigranți, britanicii recunosc, totodată, beneficiile pe care aceștia le aduc țării, atât din punct de vedere economic, cât și social. 

Trei sferturi dintre cei chestionați sunt de părere că guvernul trebuie să emită niște restricții care să permită controlul asupra numărului de imigranți, însă migrația ar trebui în continuare permisă, fiind benefică atât economiei, cât și societății, dar și menținerii tradiției britanice de a oferi ajutor refugiaților care au nevoie de protecție. 

84% dintre respondenți cred, de asemenea, că cetățenii UE care trăiesc deja în Marea Britanie ar trebui lăsați să o facă în continuare. 

Se pare că britanicii ar vrea ca imigranții care ajung în țara lor să fie oameni cu calificări înalte, de vreme ce 62% dintre ei sunt de părere că numărul imigranților muncitori necalificați ar trebui redus. Aceste rezultate arată că britanicii fac o diferențiere clară între imigranții care aduc beneficii țării și cei care nu o fac și sunt capabili să îi susțină pe cei din prima categorie. 

4 din 10 britanici sunt de acord cu creșterea numărului de imigranți specializați în domeniul ingineriei și foarte mulți dintre respondenți doresc ca imigranții să fie lucrători în domeniul IT, medici, asistente sau oameni de știință. 

Specialiștii se așteaptă la o creștere a numărului cetățenilor UE care vor aplica, în perioada următoare, pentru obținerea cetățeniei britanice. Această creștere va veni ca o consecință a lipsei de siguranță pe care o au aceștia în raport cu statutul lor într-o Mare Britanie post-Brexit. 

 

Citește și