După ce a dizolvat consiliul de administrație la doar câteva zile după ce a devenit oficial proprietarul Twitter, Elon Musk este acum „directorul unic” al companiei.
Toți membrii consiliului de administrație au fost înlăturați din funcție, astfel că Elon Musk a rămas singurul director al companiei, conform unui document oficial al Guvernului SUA. Decizia a fost luată joi, după finalizarea achiziției companiei pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit aceluiași raport, care a fost făcut public luni.
Din consiliul de administrație au făcut parte fostul președinte al companiei, Bret Taylor, precum și fostul directorul executiv Parag Agrawal. În total, nouă directori de prim rang ai companiei au fost puși pe liber de Musk.
Deși pare incredibil, aceasta este doar una dintre numeroasele modificări substanțiale pe care miliardarul le-a făcut, în câteva zile de la cumpărarea și preluarea companiei.
De asemenea, se pare că Musk va înființa un consiliu care va revizui deciziile de moderare a conținutului, că va concedia un număr semnificativ de angajați și că ar putea permite utilizatorilor interziși anterior, precum fostul președinte Donald Trump, să revină pe platformă.
Potrivit mai multor rapoarte din SUA, Twitter intenționează să crească prețul abonamntului Twitter Blue de la 5 la 20 de dolari pe lună, utilizatorii verificați având la dispoziție 90 de zile pentru a se înscrie sau își vor pierde bifa albastră.
Twitter nu a comentat planurile, dar Musk a răspuns la întrebările utilizatorilor de pe platformă despre verificare, spunând că „întregul proces de verificare este reînnoit chiar acum”.
Sistemul de verificare este proiectat în prezent pentru a ajuta utilizatorii să identifice utilizatori autentici și influenți de pe platformă, inclusiv personalități guvernamentale, vedete ale sportului, personalități ale divertismentului, jurnaliști și mărci și organizații importante.
Este nevoie ca un cont să fie complet – ceea ce înseamnă că au un nume, o imagine și o adresă de e-mail sau un număr de telefon confirmat, trebuie să fi fost activi în ultimele șase luni și să aibă o înregistrare a aderării la regulile Twitter.
Twitter Blue este disponibil doar în câteva țări selectate din întreaga lume – fără a include Marea Britanie – și le permite celor care se abonează să acceseze funcții suplimentare Twitter, inclusiv în unele zone posibilitatea de a edita tweet-uri după ce le-au trimis.
Prin aceste noi abonamente Musk caută să crească veniturile Twitter, care în prezent depind în mare măsură de publicitate, potrivit The Independent.
Elon Musk a finalizat joi preluarea Twitter, pentru care a plătit nici mai mult nici mai puțin decât 44 de miliarde de dolari, după mai multe luni de discuții și negocieri pe marginea tranzacției.
Musk a făcut anunțul într-o postare chiar pe Twitter, în care se adresează agenților de publicitate.
„Au existat multe speculații privind motivul pentru care am cumpărat Twitter și despre ce cred eu despre publicitate. În cea mai mare parte sunt greșite”, a scris Elon Musk pe Twitter.
Miliardarul a explicat că a decis să preia Twitter „deoarece este important pentru viitorul civilizației să existe o piață digitală comună, unde o gamă largă de credințe pot fi dezbătute într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”.