Elon Musk, la un pas să devină cel mai bogat om din lume, devansându-l pe Jeff Bezos
Elon Musk, antreprenorul care deține Tesla și SpaceX, a început noul an cu o schimbare majoră – a devenit cel mai bogat om de pe planetă.
O creștere de 2,8%, care a avut loc miercuri, 6 ianuarie, a prețului acțiunilor producătorului de vehicule electrice l-a propulsat cu 3 miliarde de dolari în fața fondatorului Amazon, Jeff Bezos, care ocupă în prezent locul 1 în Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogați oameni din lume.
Valoarea netă a inginerului născut în Africa de Sud a fost miercuri de 181,1 miliarde de dolari. În calitate de director executiv al Space Exploration Technologies Corp. sau SpaceX, Musk este, de asemenea, un rival pentru Bezos, proprietar al Blue Origin LLC.
Elon Musk, la un pas să fie numit cel mai bogat om din lume
În ultimul an, valoarea netă a lui Musk a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, într-o perioadă care este considerată cea mai scurtă din istorie în ceea ce privește îmbogățirea. Îmbofățirea sa a fost determinată și de o creștere fără precedent a prețului acțiunilor Tesla, care a crescut anul trecut cu 743% ca urmare a profiturilor constante, includerea în indicele S&P 500 și entuziasmul exprimat de oamenii de afaceri de pe Wall Street și de investitorii de retail.
În ciuda câștigurilor sale astronomice, Musk a declarat că nu prea l interesează lucrurile materiale și că are puține active în afara celor de la Tesla și SpaceX. Acesta a susținut într-un interviu cu Axel Springer, care a avut loc luna trecută, că scopul principal al averii sale este de a accelera evoluția umanității într-o civilizație spațială.
Ce vrea să facă cu averea sa proprietarul companiei SpaceX
„Vreau să pot contribui cât mai mult la orașul de pe Marte. Asta înseamnă doar mult capital”, a declarat Musk.
Cei mai bogați 500 de oameni din lume au și-au mărit averea anul trecut o valoare record de 1,8 trilioane de dolari la valoarea lor netă combinată, echivalentă cu o creștere de 31%. Câștigurile au fost disproporționate la vârf, unde cinci persoane dețin averi care depășesc 100 de miliarde de dolari iar averile altor 20 de persoane valorează cel puțin 50 de miliarde de dolari.