Prima pagină » Știri externe » „Epoca de bronz” a lui AUGUSTE RODIN, de 13 ori mai puțin valoroasă decât „Muza” lui Brâncuși. Ce i-a spus Brâncuși lui Auguste Rodin când a plecat din atelierul său

„Epoca de bronz” a lui AUGUSTE RODIN, de 13 ori mai puțin valoroasă decât „Muza” lui Brâncuși. Ce i-a spus Brâncuși lui Auguste Rodin când a plecat din atelierul său

AUGUSTE RODIN și CONSTANTIN BRÂNCUȘI s-au cunoscut la Paris, însă relația lor nu a fost tocmai una perfectă: AUGUSTE RODIN l-a invitat pe CONSTANTIN BRÂNCUȘI să lucreze în atelierul său, însă sculptorul român a stat puțin, după care a plecat rostind o replică rămasă în istorie.

Săptămâna trecută, casele de licitații americane Sotheby”s și Christie”s au vândut opere de artă aparținând lui Auguste Rodin, Constantin Brâncuși, Pablo Piccaso ori Claude Monet, în valoare totală de 447 de milioane de dolari. Deși suma pare una impresionantă, aceasta este de fapt cu 15 milioane de dolari mai mică decât cea preconizată de cele două case de licitație, scrie Wall Street Journal.

AUGUSTE RODIN, celebrul sculptor și pictor francez, omagiat de Google printr-un Google Doodle care integrează sculptura „Gânditorul”. VIDEO

Printre operele vândute de Sotheby”s și Christie”s se numără un tablou de Pablo Picasso și unul de Claude Monet, ambele vândute cu peste 40 de milioane de dolari, dar și sculptura „Muza” a românului Constantin Brâncuși, vândută la Christie”s cu 12,4 milioane de dolari, peste prețul preconizat.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DESPRE „MUZA” LUI CONSTANTIN BRÂNCUȘI.

WSJ scrie că Sotheby”s a încercat să vândă o sculptură a lui francezului Auguste Rodin, un nud masculin intitulat „Epoca de bronz”, la prețul de 1 milion de dolari, însă cumpărătorul a oferit „doar” 950.000 de dolari. Practic, lucrarea lui Auguste Rodin a fost cumpărată pentru un preț de 13 ori mai mic decât a lui Constantin Brâncuși.

Auguste Rodin este un sculptor, pictor și grafician francez născut la 12 noiembrie 1840. Auguste Rodin este cunoscut pentru sculpturile sale „Gânditorul”, „Adam” și „Eva”, dar și pentru faptul că a ilustrat volumul de poezii „Florile răului” al lui Charles Baudelaire.

În 1907, Constantin Brâncuși a primit oferta de a lucra în atelierul lui Auguste Rodin din Paris, însă a stat puțin și a plecat, rostind celebrele cuvinte: „Nimic nu se poate înălța la umbra marilor arbori”.
 

Autor