Organizația internațională care asigură implementarea prevederilor Convenției privind interzicerea armelor chimice (CWC) va aduna probe biometrice și va intervieva supraviețuitorii, conform unei surse, citate de agenția de presă britanică.
Administrația Donald Trump susține că regimul de la Damasc a comis atacul chimic din provincia Idlib, soldat cu 89 de morți. În replică, armata americană a lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria. Deocamdată, nu a avut loc nicio investigație independentă în acest caz.
Vladimir Putin, președintele Rusiei, a reiterat, marți, că Administrația Bashar al-Assad nu a comis niciun atac chimic, argumentând că Statele Unite invocă pretexte similare cu cele care au avut rolul de a justifica, în 2003, intervenția în Irak, unde nu au fost găsite arme neconvenționale.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.