Prima pagină » Știri externe » Fed menține nivelul dobânzilor în SUA /Inflația a scăzut ușor, dar rămâne „ridicată”, pe fondul situației economice ”INCERTE”

Fed menține nivelul dobânzilor în SUA /Inflația a scăzut ușor, dar rămâne „ridicată”, pe fondul situației economice ”INCERTE”

Fed menține nivelul dobânzilor în SUA /Inflația a scăzut ușor, dar rămâne „ridicată”, pe fondul situației economice ”INCERTE”

Rezerva Federală (Fed), instituția bancară centrală din Statele Unite, a anunțat, miercuri, menținerea nivelului dobânzii de referinţă, în contextul în care, deși pare să se stabilizeze, ”inflația rămâne ridicată”, iar perspectivele economice sunt ”incerte”.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a transmis miercuri seară că dobânzile de referinţă rămân în intervalul 5,25%-5,50%.

”Indicatorii recenți sugerează că activitățile economice au continuat să se extindă într-un ritm solid. Ritmul de creare a locurilor de muncă a rămas puternic, iar rata șomajului este scăzută. Inflația a mai scăzut în ultimul an, dar rămâne ridicată. În ultimele luni, au existat progrese modeste spre obiectivul unei inflații de 2,0%. Comitetul încearcă să obțină un grad ocupaţional maxim şi o rată a inflaţiei de 2% pe termen mai lung. (…) Perspectivele economice sunt incerte, iar Comitetul rămâne foarte atent la riscurile inflaționiste”, anunță Rezerva Federală (Fed).

”Pentru atingerea acestor obiective, Comitetul a decis menținerea dobânzii fondurilor federale în intervalul 5,25%-5,50%. În analizarea posibilelor ajustări ale intervalului dobânzilor fondurilor federale, vor fi analizate datele noi, evoluțiile perspectivelor și balanța riscurilor. Comitetul nu consideră că va fi adecvată reducerea intervalului dobânzilor până când nu va avea mai multă încredere că inflația se îndreaptă în mod stabil spre ținta de 2%”, subliniază Rezerva Federală.

Oficiul pentru Statistică în domeniul Muncii de la Washington a anunțat miercuri că inflația nu a crescut în luna mai comparativ cu aprilie, dar rămâne la nivelul anual de 3,3%. Prețurile alimentelor au crescut cu 2,1% în ultimul an, cele la energie cu 3,7%, iar tarifele serviciilor s-au majorat cu 5,3%. În ultimul an, în Statele Unite s-au scumpit cel mai mult costurile transporturilor, cu 10,5%.

Foto: Profimedia

Citește și:

China contestă taxele vamale și acuză UE că nu respectă reglementările internaționale /Germania vrea evitarea „RĂZBOAIELOR COMERCIALE”

În primele trei luni din 2024 au fost date în folosință cu 26% mai puține LOCUINȚE decât în aceeași perioadă a anului trecut. Care sunt cauzele

Licențiat în Jurnalism, Științe Politice și Teologie Ortodoxă, Mihail Drăghici este activ în presa centrală din 2002, având o activitate de peste 20 de ani ca editor de știri externe la una ... vezi toate articolele

Citește și