Aflată la originea unei afaceri care a ținut prima pagină a ziarelor britanice, această femeie afirmă în plângerea sa că a fost forțată, când era minoră, să „întrețină relații sexuale” cu ducele de York la Londra, New York și în Caraibe, în timpul unor orgii cu alte fete tinere, minore.
Cunoscută sub pseudonimul „Jane Doe #3”, ea susține că a acționat la ordinul lui Jeffrey Epstein, un bancher bogat, prieten apropiat al prințului, care a fost condamnat în 2008 pentru că a recurs la serviciile unor prostituate minore.
Nu a fost precizată data la care au avut loc aceste fapte, dar „Jane Doe #3” afirmă că a fosta sclava sexuală a lui Jeffrey Epstein între 1999 și 2002.
Reclamanta îl citează și pe Alan Dershowitz, unul dintre avocații lui Epstein și unul dintre juriștii americani cei mai proeminenți.
Contactat de AFP, acest profesor la Harvard a negat categoric implicarea sa și a acuzat-o pe reclamantă că a „inventat această poveste” pentru a-l extorca de bani pe Epstein.
„Sunt alb ca zăpada și mă voi apăra pentru că nu am nimic de ascuns”, a anunțat el.
„Astfel de atacuri agresive la adresa mea reprezintă motivul pentru care victimele abuzurilor sexuale păstrează în general tăcerea și la fel a fost și cazul meu. Dar acest lucru se va schimba. Nu mă voi mai lăsa intimidată și redusă la tăcere”, a reacționat sâmbătă reclamanta într-un comunicat transmis Guardian.
Aceasta nu este prima dată când numele prințului Andrew, al doilea fiu al reginei Elizabeth II și al cincilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, este citat în cadrul acestei afaceri.
Dar de această dată, chiar și Palatul Buckingham, care păstrează de obicei o tăcere demnă în astfel de circumstanțe, a ținut să reacționeze.
Într-un comunicat difuzat vineri, Palatul a anunțat că „orice acuzație potrivit căreia au fost comise acte indecente cu o minoră” este „categoric falsă”.
Mai mulți jurnaliști revin în detaliu asupra relației de prietenie dintre prințul Andrew și Jeffrey Epstein, care au obiceiul de a pleca împreună în vacanțe.
Relația lor a fost comentată pe larg după ce Andrew a fost nevoit să renunțe în 2011 la funcțiile sale de reprezentant special al Guvernului britanic pentru comerțul internațional din cauza relațiilor sale dubioase cu Epstein.