Uneori, oamenii mint și spun că sunt bolnavi pentru a nu merge o zi sau două la serviciu. Dar o femeie din Georgia, pe nume Robin Folsom, a dus această strategie la un alt nivel, prefăcându-se că este gravidă pentru a obține șapte săptămâni de concediu plătit.
Mai mult, nici măcar nu a fost prima dată când femeia a mințit că așteaptă un copil. Minciuna ei a fost descoperită de colegii de serviciu, iar acum ea este acuzată de fals și utilizarea unei identități false, notează allthatsinteresting.com.
„Când (angajatorul lui Folsom, n. red.) ne-a semnalat pentru prima dată acest caz, ne-am gândit că trebuie să fie vorba despre o neînțelegere. Nu ne venea să credem”, a declarat Scott McAfee, inspector în cadrul autorității de supraveghere din Georgia (OIG).
Potrivit unui comunicat de presă trimis de OIG, Folsom, în vârstă de 43 de ani, a mințit despre „sarcina” ei în timp ce lucra ca director la Agenția de Reabilitare Profesională din Georgia (GVRA), o instituție publică. Ea a informat agenția despre sarcina ei la sfârșitul anului 2020 și a susținut că va naște în mai 2021.
Dar colegii lui Folsom au devenit rapid suspicioși. Deși Folsom avea, într-adevăr, o „umflătură” în zona abdomenului, caracteristică unei sarcini, unul dintre colegii ei a observat că ceva nu era în regulă.
„În martie 2021, un coleg de muncă a observat că partea inferioară a zonei abdominale a lui Folsom se «desprinde» de corpul ei și în acel moment a realizat că aceasta purta, de fapt, o burtă falsă de gravidă. În plus, după «naștere», Folsom ar fi trimis unor colegi imagini cu copilul său. Cu toate acestea, imaginile erau inconsecvente și înfățișau copii diferiți, cu tonuri diferite ale pielii”, se arată în comunicat.
McAfee îi creditează pe colegii lui Folsom pentru deconspirarea acesteia.
„Angajații GVRA, cei de la Resurse Umane, au început să pună lucrurile cap la cap. Lucrurile nu se potriveau și, din fericire, colegii și-au dat seama că este vorba despre ceva serios”, a spus el.
Autoritățile spun că Folsom părea să fie motivată în primul rând de zilele de concediu plătite. După ce „a născut”, pe 1 mai 2021, un bărbat pe nume Bran Otmembebwe a trimis un e-mail șefilor agenției la care femeia lucra. Pretinzând că este tatăl nou-născutului lui Folsom, el a spus că medicul „i-a recomandat câteva săptămâni de odihnă după naștere”.
Drept urmare, superiorii lui Folsom i-au acordat acesteia șapte săptămâni de concediu plătit „pe care altfel nu l-ar fi aprobat”. Până în luna mai, angajații instituțiilor publice din Georgia puteau obține până la 12 săptămâni de concediu fără plată după naștere, dar o lege intrată în vigoare pe 5 mai permite acordarea a doar trei săptămâni de concediu plătit.
Cu toate acestea, Bran Otmembebwe a fost doar un produs al imaginației lui Folsom.
„În cele din urmă, nu am găsit nicio dovadă că acesta ar exista. De aceea a fost acuzată și de fraudă de identitate”, a mai spus McAfee.
După ce a fost descoperită, femeia a demisionat din funcție, în octombrie 2021.
Ea a fost trimisă în judecată și riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare și plata unei amenzi de peste 100.000 de dolari.