Fenomenul care a îngrozit Londra în timpul lockdownului: Mai mulți copii au fost uciși în 2020 decât în 2019!
Numărul crimelor domestice și cele în care victimele au fost copii au crescut în anul 2020 la Londra, deși numărul total al crimelor și cel al violențelor a scăzut per total în aceeași perioadă a anului trecut.
Cifrele publicate de Poliția Metropolitană arată că, deși numărul total de crime care a avut loc în Londra a scăzut la 126 de la 150 în 2019, numărul crimelor domestice a crescut de la 16 la 22.
Doisprezece dintre victimele ucise într-un cadru domestic erau copii, aproape dublu față de numărul raportat în 2019 – 7. Comandantul Dave McLaren, liderul Scotland Yard în materie de omucidere, a declarat jurnaliștilor că circumstanțele fiecărei crime au fost examinate de diferite autorități.
12 copii, uciși în Londra în 2019
„Este corect să spunem că sănătatea mintală a jucat un rol într-o serie de infracțiuni și nu este exclusă varianta ca lockdownul să fi avut impact asupra sănătății mentale. Sunt sigur că impactul lockdownului asupra sănătății mintale a persoanelor va avea un un ecou general. Va trebui să vedem aceste analize și să înțelegem circumstanțele fiecăreia dintre ele înainte de a înțelege o legătură directă cu lockdownul”, a declarat acesta într-un briefing de presă susținut marți, 26 ianuarie.
Din totalul de 126 de omucideri, 15 victime au fost adolescenți, în scădere față de 26 în 2019. Majoritatea, 98, erau bărbați și 28 erau femei, în timp ce 55 de victime erau persoane de culoare, 40 erau persoane din rasa albă și alte 31 erau de diferite etnii.
Lockdownul, factor cheie pentru sănătate mintală
În Londra au fost comise deja câteva crime de la începutul acestui an, una ditnre victime fiind un adolescent care a fost injunghiat luni după-amiază.
Comandantul Jane Connors, liderul organizației care luptă împotriva crimelor violente, a declarat că primul lockdown național, care a început în martie, a determinat scăderea numărului de infracțiuni violente, indiferent de tip, și că majoritatea tipurilor de violențe, atunci când restricțiile au fost ridicate, nu au ajuns la nivelurile de dinainte de pandemie.
„Am văzut scăderi continue pe parcursul anului – nu este vorba doar de COVID, ci de munca pe care o facem”, a adăugat acesta.