Fiul miliardarului Shahzada Dawood nu voia să meargă în expediție pe Titanic: „Era ÎNGROZIT, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său”
Fiul miliardarului Shahzada Dawood nu voia să meargă în expediție pe Titanic. Acest lucru a fost spus de sora omului de afaceri, respectiv mătușa lui Suleman. „Era îngrozit, dar a vrut să-i facă pe plac tatălui său”, spune ruda celor doi.
Sora mai mare a omului de afaceri pakistanez Shahzada Dawood se simte „absolut zdrobită” că fratele ei și nepotul ei în vârstă de 19 ani se aflau la bordul navei Titan.
„Mă simt foarte rău că întreaga lume a trebuit să treacă prin atât de multă suferință, atât de mult suspans”, a spus Azmeh Dawood într-un interviu acordat pentru NBC News.
„Simt că am fost prinsă într-un film foarte prost, cu o numărătoare inversă, dar nu știai la ce numărai invers”, a spus ea abia reținându-și lacrimile. „Mie personal mi-a fost greu să respir gândindu-mă la ei”.
Suleman nu voia să meargă în expediție pe Titanic
Azmeh a susținut că nepotul ei nu a vrut să meargă pe submarin, dar a fost de acord să ia parte la expediție pentru că era importantă pentru tatăl său, acesta fiind obsedat de Titanic întreaga viață.
Suleman „nu era prea dispus pentru asta” și era chiar „îngrozit”, a susținut ea, explicând că tânărul de 19 ani și-a exprimat îngrijorarea unui alt membru al familiei. A mers totuși, în expediție, pentru a-i face pe plac tatălui său.
„Dacă mi-ai fi dat un milion de dolari, nu aș fi intrat în Titan”, a conchis mătușa lui Suleman.
Moarte instantanee
Contraamiralul John Mauger, comandantul Districtului numărul unu al Gărzii de Coastă a SUA, a declarat că un vehicul operat de la distanță din Horizon Arctic a descoperit rămășițe ale submarinului Titan la aproximativ 1.600 de metri distanță de prova Titanicului de pe fundul mării. „Aduc cele mai sincere condoleanțe familiilor”, spune oficialul potrivit The Guardian. (Detalii suplimentare despre subiect AICI…)
Experții au spus că resturile găsite sugerează că nava a suferit o „implozie catastrofală” după ce a coborât în adâncurile oceanului duminică, cauzând decesul tuturor celor cinci persoane aflate la bord.
Pasagerii de la bordul submarinului dispărut Titan ar fi murit instantaneu și nici măcar nu ar fi știut că există o problemă dacă nava ar fi făcut implozie, a declarat fostul director al departamentului de medicină subacvatică și radiații al US Navy Dale Mole.
Comentariul a fost făcut după ce BBC a fost informat de un prieten al pasagerilor de la bordul Titan că printre resturile descoperite se numără „un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului”.
Dale Mole, fost medic al marinei americane, a declarat că afirmația este „un indiciu al unei implozii”.
„Moartea ar fi fost instantanee”, a spus el.
Deși acest deznodământ ar fi fost tragic, Mole a spus că a rămâne blocat în interiorul navei ar fi fost o alternativă mult mai rea pentru echipajul de pe Titan.
„Vă puteți imagina cum ar fi fost… este frig, oxigenul se termină. Dacă nu îi putem aduce înapoi, acesta este cel mai bun scenariu posibil”, a spus el.
Cine sunt pasagerii care și-au pierdut viața pe Titan
Hamish Harding, un britanic în vârstă de 58 de ani, cunoscut ca afacerist și explorator, ar fi una dintre cele cinci persoane care se află la bordul submarinului OceanGate care a plecat să facă o expediție turistică la epava Titanicului. Informația a fost confirmată de familia lui
Nava, care și-a început scufundarea către epava Titanicului duminică dimineață, a pierdut contactul cu nava de cercetare Polar Prince la o oră și 45 de minute după scufundare, potrivit Garda de Coastă a SUA.
Conform Sky News, la bordul navei se afla și pilotul francez Paul-Henry Nargeolet și directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush.
Printre cei care au pierit în misiunea aceasta se numără și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman.