Organizația deplânge posibila distrugere a dovezilor acestui bombardament, care s-a soltat cu moartea a cel puțin 24 de persoane.
Vehiculul blindat american a intrat cu forța în complexul spitalului distrugând ușa. Persoanele din vehicul nu știau aparent că în incinta clădirii se aflau cadrele organizației Medici fără Frontiere (MSF), printre care și directorul organizației îm Afganistan, Guilhem Molinie.
Delegația americană a început să negocieze cu echipa MSF, afirmând că are autorizația să vină în spital în cadrul anchetei comune americano-afgane privind bombardamentul din data de 3 octombrie. După o oră și jumătate de discuții, soldații americani au primit în final permisiunea să intre, însă fără arme, în clădirea parțial distrusă și devenită nefuncțională din cauza bombardamentului.
Un purtător de cuvânt al organizației a confirmat această intruziune americană, care a avut loc, potrivit acesteia, „în pofida unui acord (…) care prevedea faptul că MSF ar trebui să fie informată înainte de fiecare nouă etapă a procedurii (anchetei americano-afgane), care implică personalul sau activele ONG-ului”.