Fost politician britanic, despre Vladimir Putin: „E pe steroizi anabolizanți sau corticosteroizi”
Mersul ciudat al lui Vladimir Putin pare a fi influențat de pregătirea lui din cadrul KGB, fosta agenție de securitate a Uniunii Sovietică, precursoarea actualului FSB, notează jurnaliștii de la Mirror Online.
Lord David Owen, fost secretar de stat pentru afaceri externe și Commonwealth din UK, spune că înfățișarea liderului rus pare a trăda folosirea steroizilor anabolizanți.
Vladimir Putin are un mers care a atras atenția încă de la începutul carierei sale la vârful Federației Ruse. Se poate observa cu ușurință că liderul de la Kremlin ține mâna dreaptă și piciorul drept oarecum rigide, atunci când se deplasează, în timp ce brațul stâng este balansat vizibil. Specialiștii cred că mersul lui Putin are legătură cu pregătirea de tip militar pe care a primit-o în KGB, acolo unde s-a ridicat până la gradul de locotenent-colonel, în momentul destrămării Uniunii Sovietice.
Mersul lui Putin, ca din „manualele KGB”
„Potrivit unui manual, ofițerii KGB erau instruiți să țină arma în mâna dreaptă, aproape de piept, și să înceapă deplasarea cu o parte a corpului, de obicei stânga, probabil pentru a putea să scoată arma cât mai rapid atunci când se confruntă cu un inamic”, cred cercetători din Portugalia, Italia și Olanda.
Fostul secretar de stat pentru afaceri externe și Commonwealth din Marea Britanie, Lord David Owen, bănuiește că Putin ia steroizi anabolizanți, substanțe folosite de atleți pentru creșterea performanței, dar care au efecte secundare vizibile și periculoase. Așa s-ar explica schimbările evidente de pe chipul liderului rus. „Uitați-vă la fața lui, cum s-a schimbat. Acum are o față ovală. Oamenii zic, oh, e operație estetică sau Botox, dar eu nu cred asta nicio clipă. El e pe steroizi anabolizanți pentru culturiști – că este mândru de mușchii lui și se dezbracă la bustul gol – ori e pe corticosteroizi. Dacă iei aceste substanțe așa ți se transformă fața”, a declarat Lord Owen, la Times Radio.
„Acest om a fost în izolare completă, e ceva extraordinar, nu a văzut pe nimeni, stă la kilometri distanță, cu o presiune enormă”, a mai spus fostul ministru. Remarca se potrivește cu temerile unor experți, care cred că starea mentală a lui Vladimir Putin s-a înrăutățit în timp pandemiei de coronavirus, cu posibile consecințe asupra deciziei de a invada Ucraina. Putin a avut contact limitat cu oamenii în cele mai grave crize ale ultimilor doi ani, iar cei din cercul lui de apropiați sunt nevoiți să se izoleze înainte de a fi primiți în audiență.