Prima pagină » Știri externe » Foști șefi ai Pentagonului, reacție vehementă. Armata SUA, în mare pericol!

Foști șefi ai Pentagonului, reacție vehementă. Armata SUA, în mare pericol!

Foști șefi ai Pentagonului, reacție vehementă. Armata SUA, în mare pericol!

Foști șefi ai Pentagonului reacționează cu privire la pericolul implicării US Army în povestea scrutinului prezidențial din 3 noiembrie. S-a vehiculat mult pe marginea faptului că Donald Trump ar putea utiliza forța militară pentru a rămâne la Casa Albă, iar numai și acest zvon este de o gravitate fără precedent, cred ex-secretarii americani ai Apărării.

Într-o scrisoare comună, zece foști „miniștri” avertizează împotriva oricăror potenţiale abuzuri ale Armatei în privinţa rezultatelor alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Poziția foștilor șefi ai Pentagonului: „Teritoriu periculos, ilegal şi neconstituţional”

Implicarea forţelor armate ar duce SUA pe un „teritoriu periculos, ilegal şi neconstituţional”, au avertizat cei zece foşti oficiali – atât republicani, cât şi democraţi – într-un articol de opinie apărut în ziarul Washington Post. Scrisoarea este semnată de Dick Cheney, James Mattis, Leon Panetta, Donald Rumsfeld, William Cohen, Chuck Hagel, Robert Gates, William Perry, Ashton Carter şi Mark Esper, care a fost în funcţie în administraţia Trump.

Preşedintele republican Donald Trump a pierdut în faţa democratului Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie. Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea şi a acuzat fraudarea alegerilor. Au existat momente în care criticii săi s-au temut că preşedintele Donald Trump ar putea folosi armata dacă va considera că este necesar pentru a rămâne la putere.

Mesaj pentru Trump: „Timpul a trecut”

Alegerile au avut loc. Au avut loc renumărări şi audituri. Instanţele au soluţionat chestiunile problematice adecvate. Guvernatorii au certificat rezultatele”, au scris foştii miniştri americani ai Apărării. „Şi colegiul electoral a votat. Timpul pentru a pune la îndoială rezultatele a trecut; a sosit timpul pentru numărarea oficială a voturilor Colegiului Electoral, aşa cum este prevăzut în Constituţie şi în statut” susţin autorii articolului de opinie publicat de Washington Post.

Joe Biden urmează să fie învestit în funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și