Franța, carantină pentru persoanele venite din Marea Britanie

Publicat: 27 05. 2021, 09:40
Franța, carantină pentru persoanele venite din Marea Britanie / Sursa FOTO: pixabay.com

Autoritățile din Franţa au decis să impună o perioadă de carantină pentru toate persoanele venite din Marea Britanie. Decizia a fost luată urmare a prevalenţei în creştere a tulpinei indiene de coronavirus, cea mai contagioasă variantă cunoscută până acum.

Măsura nu este una surprinzătoare, dat fiind că Austria a anunțat marți, 27 mai, că interzice zborurile directe şi vizitele turiştilor din Marea Britanie. Iar săptămâna trecută, Germania a decis că oricine intră în ţară din Regatul Unit trebuie să stea două săptămâni în carantină.

Carantină de 7 zile, a decis Parisul

„Există o nouă situaţie, cu progresia aşa-numitei variante indiene în Marea Britanie. Franţa va impune izolarea obligatorie a persoanelor care vin din Marea Britanie”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal. Clement Beaune, viceministrul Afacerilor Europene, a scris pe Twitter că izolarea va avea o durată de şapte zile, adăugînd că vizitatorii vor fi obligaţi să prezinte un test pentru Covid-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de plecarea spre Franța. Noile măsuri vor intra în vigoare de luni, 31 mai.

Prin plasarea în carantină a celor veniți din Marea Britanie, cel mai mult suferă turismul francez. „Va fi ca o pedeapsă pentru acele regiuni care depind de turiştii britanici”, a declarat Ge Kusters, proprietarul campingului Le Paradis din zona Dordogne. An de an, aproximativ 13 milioane de britanici vizitează Franța, mai mult decât orice altă naţionalitate.

Se înmulțesc cazurile în Marea Britanie

În Marea Britanie, numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut iar, dar incidenţa generală este încă scăzută în această țară care deja a vaccinat mare parte din populație. Focarele de infecţii cu varianta indiană B.1.617 au crescut până la 3.424, mai multe cu 2.111 față de săptămâna precedentă.

Varianta indiană a noului coronavirus a fost raportată în cel puţin 17 ţări din lume.