Franța introduce noi restricții la granița cu Germania

Publicat: 25 02. 2021, 12:12
Foto caracter ilustrativ. Sursa foto: Shutterstock

Autoritățile franceze au anunțat în cursul zilei de joi că vor introduce noi restricții antiepidemice în zona de frontieră cu Germania.

Măsura vine în contextul în care Administrația președintelui Emmanuel Macron depune eforturi pentru a încerca să țină sub control creșterea rapidă a numărului de cazuri în regiunea Meuse, informează site-ul agenției Agerpres, care citează Reuters.

Anunțul cu privire la introducerea noilor restricții a fost făcut joi de către ministrul Afacerilor Europene și ministrul Sănătății, prin intermediul unui comunicat comun de presă.

Care sunt noile măsuri impuse la granița dintre Franța și Germania

Astfel, potrivit acestei hotărâri, începând cu data de 1 martie, lucrătorii transfrontalieri vor trebui să prezinte un test PCR negativ pentru a trece granița în alt scop decât acela de a merge la serviciu, cu toate că aceștia erau exceptați de la regulă până în prezent.

Totodată, munca de acasă va fi puternic încurajată în această regiune, iar autoritățile vor accelera campania de vaccinare și testările în zonă, în contextul în care atât autoritățile franceze, cât și cele germane, încearcă să găsească soluții pentru a împiedica o eventuală închidere a graniței comune dintre cele două țări.

Potrivit comunicatului, patrulele de poliție comune franco-germane ar putea fi suplimentate.

Crește numărul de cazuri noi de COVID-19 în Franța

Autoritățile franceze au decis să nu impună un nou lockdown la nivel național, însă au început să înăsprească restricțiile la nivel local, inclusiv în zona Dunkerque, din nordul țării, unde numărul de infectări crește.

În Meuse, la graniţa cu Germania şi Luxemburg, se înregistrează o creştere a infectărilor cu varianta sud-africană a coronavirusului, iar autorităţile regionale au cerut un lockdown local, refuzat până acum de Paris.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, un proeuropean convins, a declarat în repetate rânduri că își dorește ca frontierele interne dintre statele membre ale Uniunii Europene să rămână deschise în timpul pandemiei. Anul trecut, Macron a avut o dispută cu autoritățile germane, după ce Berlinul a închis brusc frontiera în timpul primului val al pandemiei.