Prima pagină » Știri externe » Franța vrea să respingă imigranții al căror „comportament personal” este considerat o amenințare

Franța vrea să respingă imigranții al căror „comportament personal” este considerat o amenințare

Franța vrea să respingă imigranții al căror
Imigranții care provin din Uniunea Europeană ar putea primi interdicție de a intra în Franța dacă "comportamentul lor personal" este considerat o amenințare pentru "securitate sau ordinea publică", relatează Daily Mail în ediția electronică.

Acest criteriu vag ar putea fi folosit pentru a împiedica tot felul de persoane indezirabile să intre pe teritoriul Franței, de la cele care au cazier judiciar, la comunități considerate incapabile să se integreze. Criticii acestei măsuri consideră că ea ar putea fi folosită pentru a împiedica aproape orice cetățean străin să intre în Franța, chiar dacă face parte din Uniunea Europeană.

Guvernul socialist francez a prezentat proiecte legislative menite să împiedice intrarea în țară a anumitor persoane indezirabile precum romii sau infractorii est-europeni. Noile măsuri privind imigrația și combaterea terorismului vizează „orice cetățean al unui stat membru UE sau orice membru al familiei unei astfel de persoane” care ar putea provoca probleme.

Proiectul prevede că orice persoană trebuie să primească „interdicție de a intra în Franța dacă prezența sa ar constitui o amenințare reală, curentă și suficient de serioasă”. Scopul este protejarea „interesului fundamental al societății, în ceea ce privește ordinea publică sau securitatea”, ținând cont de „comportamentul personal”.

Premierul francez Manuel Valls a afirmat deja că susține apelurile privind expulzarea comunităților de romi din Franța, în pofida faptului că majoritatea sunt din România și Bulgaria, state membre UE. El a precizat că puțini dintre ei s-ar putea integra în societatea franceză, iar majoritatea ar trebui trimiși „înapoi la graniță” din cauza asocierii lor cu infracțiuni precum jafuri, tâlhării și cerșetoria agresivă.

„Suntem deosebit de preocupați pentru posibila utilizare a acestei măsuri împotriva romilor din România și Bulgaria”, a declarat un purtător de cuvânt al Grupului de informare și sprijin pentru imigranți din Paris.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Paris a declarat însă că fiecare caz va fi analizat în particular, iar legislația nu este în nici un caz îndreptată împotriva anumitor comunități europene precum romii.

Autor