Prima pagină » Știri externe » FRAUDĂ fiscală de 1,7 miliarde de euro descoperită de poliția italiană. 85 de suspecți implicați într-un sistem cu bănci clandestine chineze

FRAUDĂ fiscală de 1,7 miliarde de euro descoperită de poliția italiană. 85 de suspecți implicați într-un sistem cu bănci clandestine chineze

FRAUDĂ fiscală de 1,7 miliarde de euro descoperită de poliția italiană. 85 de suspecți implicați într-un sistem cu bănci clandestine chineze
Sursa foto: Pexels

Poliția italiană a anunțat joi descoperirea unei fraude fiscale de 1,7 miliarde de euro, implicând 85 de suspecți care au utilizat facturi false, iar banii au fost spălați prin intermediul unui sistem de bănci din umbră chineze.

Guardia di Finanza (GdF), poliția financiară din Ancona, un oraș-port de pe coasta de est a Adriaticii Italiei, a confiscat bunuri în valoare de 350 de milioane de euro, inclusiv numerar, mașini de lux și proprietăți imobiliare.

În cadrul acțiunii, au fost blocate 1.569 de conturi bancare, au fost dispuse sechestrul asupra a 140 de companii suspectate că au emis facturi false, iar percheziții au fost efectuate în diverse locații, inclusiv Milano și regiunea Lombardia, Florența, Padova și Sicilia.

Ordinul de sechestru, conform documentelor analizate de Reuters, indică faptul că 64 dintre cei 85 de suspecți sunt cetățeni chinezi. Ancheta continuă pentru identificarea clienților italieni implicați în spălarea de bani prin acest sistem.

Investigațiile anterioare au dezvăluit existența unui sistem bancar paralel condus de brokeri monetari chinezi fără licență în Italia. Acești brokeri sunt implicați în diverse activități, inclusiv ascunderea plăților transfrontaliere pentru cartelurile de droguri și facilitarea evaziunii fiscale.

Guardia di Finanza a transmis că aceste companii fictive emiteau facturi false, indicând clienților unde să efectueze plățile în conturi bancare italiene. Suma respectivă era apoi transferată către o bancă chineză, sub pretextul unor importuri de produse care nu au avut loc niciodată.

Banii inițiali, minus comisioane, erau returnați în numerar clienților care făcuseră prima plată. Utilizarea acestei rețele de „bănci subterane” a facilitat spălarea a miliarde de euro.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și