Prima pagină » Știri externe » Garry Kasparov „a mutat” nebunul și a sărit calul. Atac dur la țarul Rusiei: „Este o chestiune binară: Putin sau fără Putin. Fie acest război este sfârșitul lui Putin, fie este doar un….”

Garry Kasparov „a mutat” nebunul și a sărit calul. Atac dur la țarul Rusiei: „Este o chestiune binară: Putin sau fără Putin. Fie acest război este sfârșitul lui Putin, fie este doar un….”

Garry Kasparov „a mutat

Presa rusă a calculat că Macron a petrecut 100 de ore la telefon cu Putin, spune Garry Kasparov, adăugând că aceasta „minte tot timpul, dar aș vrea să aud o dezmințire de la Elysée în acest caz”. Reamintim că preşedintele francez  a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită pentru ca, atunci când luptele încetează în Ucraina, să poată fi găsită o soluţie diplomatică. 

Garry Kasparov: „Putin și Rusia umilită? Poate că nu, dar smeriți, da!”

„Dacă este adevărat, Macron va avea locuri speciale atât în cărțile de istorie, cât și în Guinness Book”, spune fostul mare șahist, unul dintre oponenții preminenți ai regimului de la Kremlin, care – de altfel – l-a desemnat drept „agent al străinătății. De fiecare dată când vorbește despre Putin, Macron spune ceva și mai rău”, scrie pe Twitter Kasparov, făcând referire la declarația de sâmbătă a președintelui francez, care a spus că Rusia nu trebuie umilită. Kievul a reacționat cu declarație tăioasă a lui Kuleba.

„Aceste apeluri și discuții despre salvarea aparențelor și înțelegeri cu Putin nu fac decât să-l convingă pe Putin, pe acoliții săi și pe poporul rus că Putin nu va pleca niciodată și că este marele șef pentru totdeauna. Acesta este elementul fundamental al izolării și disuasiunii pe care această generație de lideri occidentali nu reușește să îl înțeleagă. Este vorba de statut și de percepția alternativelor, nu de concepte democratice precum gradul de aprobare al populației. Este o chestiune binară: Putin sau fără Putin.

Până când rușii și liderii străini nu se vor angrena serios în idea unei Rusii fără Putin după 22 de lungi ani, aceasta nu va deveni reală. Fiecare telefon de la Macron este un colac de salvare pentru Putin. Fiecare summit, fiecare înțelegere, îi întărește poziția și, prin urmare, războiul acesta. Fie acest război este sfârșitul lui Putin, fie este doar un precursor al următorului său război. Occidentul a ignorat acest adevăr în urmă cu 8 ani și a făcut înțelegeri pentru conducte și a refuzat să-l izoleze pe Putin, ceea ce a dus direct la acest război genocidar în Ucraina. Acum, împăciuitorii vor să o facă din nou. Nebunie.

Macron este îngrijorat de faptul că Putin se confruntă cu înfrângerea, dar este exact ceea ce Putin și toți rușii trebuie să înfrunte înainte ca Rusia să se poată alătura lumii civilizate. Gata cu iluziile de imperiu. Doar atunci Rusia poate fi o națiune reală, nu o fațadă pentru o organizație mafiotă și o benzinărie cu bombe nucleare. Putin și Rusia umilită? Poate că nu, dar smeriți, da. Altfel, Rusia nu poate fi o țară rațională. Așa cum scria Erich Fromm, a fi obiectiv, a folosi rațiunea, este posibil doar dacă ai obținut o atitudine de smerenie.”

 

Macron: „Nu trebuie să umilim Rusia!”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită pentru ca, atunci când luptele încetează în Ucraina, să poată fi găsită o soluţie diplomatică. Macron a adăugat că, în opinia sa, Parisul va juca un rol de mediere pentru a pune capăt conflictului. Între timp, războiul din Ucraina a ajuns în cea de-a 101 zi, iar posibilele negocieri – de care s-a tot vorbit la începutului conflictului- au rămas simple utopii.

„Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca în ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieşire prin intermediul mijloacelor diplomatice. (…) Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu publicat sâmbătă de ziare regionale, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Franța, sprijin militar și financiar pentru Ucraina

Franţa a sprijinit Ucraina atât militar, cât şi financiar, dar până acum Macron nu s-a deplasat la Kiev pentru a oferi o susţinere politică simbolică, aşa cum au făcut-o alţi lideri ai UE, lucru pe care Ucraina ar dori ca preşedintele francez să-l facă. În ceea ce-l priveşte, Macron nu a exclus posibilitatea unei deplasări la Kiev.

Parisul trimite armament ofensiv Ucrainei, inclusiv tunuri Caesar din depozitele de armament franceze. Totodată, Macron a anunţat că le-a cerut fabricanţilor de armament să-şi accelereze producţia.

Macron a mai declarat şi la începutul lunii mai că, pentru a pune capăt războiului purtat în Ucraina de armata rusă, pacea va trebui să fie construită fără „a umili” Rusia, afirmaţie care i-a atras critici din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

A terminat Facultatea de Jurnalism. Iubește să afle despre oameni și despre poveștile lor, dar și să prezinte la cald informații interesante care să-i ajute pe cei dornici  de a fi la curent cu ... vezi toate articolele

Citește și