Germania adoptă măsuri mai dure împotriva imigranților. Ce se întâmplă cu refugiații considerați periculoși
Prin prisma unei legi votată joi seara, agenția germană de migrație va avea posibilitatea să analizeze datele de pe telefoanele mobile ale imigranților care sosesc fără documente corespunzătoare și să facă schimb de informații cu alte autorități în situații considerate periculoase.
De asemenea, deportările vor putea fi accelerate în temeiul noii legi, iar autorităților li se va permite să rețină persoanele care așteaptă deportarea timp de maximum 10 zile, dacă acestea sunt considerate periculoase.
Imigranții catalogați drept periculoși de către Germania și care se confruntă cu deportarea pot fi monitorizați cu brățări electronice pentru glezne.
Măsurile reprezintă o reacție la atacul terorist care a avut loc în piața de Crăciun din Berlin, în luna decembrie a anului trecut. Atacul a fost comis de către un bărbat a cărui solicitare de azil a fost respinsă și care aștepta să fie deportat.
La 19 decembrie 2016, cel puțin 12 persoane au decedat, iar alte aproximativ 50 au fost rănite, între care unele grav, după ce un bărbat a intrat cu un camion într-un grup de oameni care participau la târgul de Crăciun din piața Breitscheidplatz, aflată în centrul Berlinului. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul.