Germania ar putea construi centre de refugiați la granița cu Austria
Julia Kloeckner este de părere că efortul cancelarului de a găsi o soluție europeană pentru diminuarea fluxului de refugiați care se îndreaptă spre Europa este în continuare decizia corectă, adăugând că propunerea ei vine în completarea poziției lui Merkel, relatează Reuters online.
„La fontiera dintre Germania și Austria vor fi construite tabere de refugiați”, a scris Kloeckner în propunerea aprobată de secretarul general al Uniunii Creștin-Democrate.
Propunerea subliniază frustarea existentă în partidul lui Merkel în ceea ce privește progresul lent înregistrat în găsirea unei soluții UE la criza refugiaților, care afectează infrastructura multor municipalități germane, comentează Reuters.
Anul trecut, pe teritoriul Germaniei au pătruns 1,1 milioane de imigranți, fapt ce a condus la lansarea unor apeluri de către direcțiile spectrului politic pentru o schimbare a modului de gestionare a fluxului de refugiați.
Merkel s-a opus unor presiuni care vizau diminuarea fluxului de imigranți sau închiderea frontierelor Germaniei.
În schimb, aceasta a încercat să convingă alte state europene să accepte cote de refugiați, a făcut presiuni pentru construirea unor centre de primire a lor la granițele externe ale UE și a coordonat o campanie europeană pentru a convinge Turcia să îi oprească pe refugiați să intre în blocul comunitar, mai comentează Reuters, subliniind că progresul înregistrat în urma acestor acțiuni a fost unul mic.
Austria a anunțat, miercuri, că va limita numărul solicitanților de azil la 37.500 de imigranți anual, de la 90.000, cât s-au înregistrat în 2015, pentru următorii patru ani. Planul de limitare a imigranților din țară a fost convenit miercurea trecută între Guvernul național și autoritățile regionale și locale. Astfel, Austria urmează să primească aproximativ 130.000 de solicitanți în următorii patru ani, pe lângă cei înregistrați din 2015.
Liderii Uniunii Creștin-Sociale (CSU) și-au intensificat criticile împotriva lui Merkel în urma agresiunilor sexuale din noaptea de Revelion de la Koln, care s-au adăugat la tensiunile existente în Germania privind acceptarea unui număr mare de refugiați.
Merkel a încercat să calmeze tensiunea existentă în coaliția sa de guvernare privind gestionarea crizei refugiaților la nivel național și a criticat intenția autorităților de la Viena de a limita numărul de solicitanți de azil care ajung în Austria.