„Dominația Google pe piața web nu are sens din punct de vedere economic și nu este sănătoasă. Imaginați-vă un grup energetic care ar acoperi 95% din piață, autoritățile în domeniul concurenței ar reacționa imediat. Așa că da, dacă Google abuzează de poziția dominantă pentru a exclude în mod sistematic concurenții, atunci, în ultimă instanță, ar trebui să fie avută în vedere ceva de genul divizării”, a afirmat ministrul social-democrat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung, care va apărea duminică.
Ideea a fost deja evocată de ministrul german al Economiei, social-democratul Sigmar Gabriel.
Maas a recunoscut că industria informatică nu mai cunoaște frontiere de foarte mult timp, fiind prea vastă pentru regulile naționale, el cerând crearea „unui drept internațional pentru Internet”.
În Germania, există nemulțumiri mari la adresa Google. Cel mai mare grup editorial din țară, Axel Springer, conduce o campanie împotriva poziției dominante deținute de Google pe piață, făcând parte dintre companiile care au făcut o plângere comună împotriva operatorului de servicii de căutare pe Internet, la Comisia Europeană.
Maas, ale cărui atribuții includ și protecția cosumatorilor, recunoaște în interviu că utilizează zilnic și intensiv serviciile Google