Mai mulți români au fost prinși în ultimele zile în Germania după ce au furat diverse bunuri, profitând de inundațiile din această țară.
Printre obiectele furate se numără aparate electrice, dar și fier vechi, după cum informează agenția de presă MEDIAFAX.
Între timp, Poliția din această țară a făcut apel la cetățeni ca, în acest context, să raporteze persoanele și vehiculele suspecte.
Vineri seara, o dubă încărcată cu mobilă deteriorată ca urmare a inundațiilor a fost raportată Poliției din Nette, potrivit sursei citate.
Sâmbătă dimineața, o altă dubă a fost observată, pe Rahmedestrasse. Un bărbat a scotocit în mormanele de gunoi și, potrivit martorilor, a încărcat fierul vechi găsit în autovehicul. O patrulă de Poliție aflată în zonă l-a legitimat pe bărbat, un român de 47 de ani, cu domiciliul în Dortmund.
Sâmbătă după-amiază a fost reclamat furtul unei mașini de spălat și al unor alte aparate electrocasnice, depozitate într-o furgonetă.
Doi bărbați, de origine română, în vârstă de 20, respectiv 34 de ani, din Recklinghausen, au fost prinși în acest caz.
De asemenea, martorii spun că au văzut un camion, sâmbătă după-amiază, în zona Markaner / Linscheidtstrasse. La prânz, camionul a fost remarcat şi de biroul de ordine publică de pe Brachtenbecker Weg. Ofiţerii de poliţie au reținut un bărbat în vârstă de 46 de ani, de origine română, rezident în Bochum.
De asemenea, duminică după-amiază, autoritățile au fost alertate după ce mai multe persoane aflate într-o furgonetă și-au însușit mai multe deșeuri electrice și metalice.
În acest caz, tot un român, în vârstă de 23 de ani, a fost pus sub acuzare.
Poliția Federală din Germania a făcut apel la cetățeni să raporteze imediat toate persoanele și vehiculele suspecte.
Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat moartea a cel puţin 165 de oameni, conform celui mai recent bilanţ. Peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute. Dezastrul din Germania, dar şi din Belgia, Olanda şi Austria, este rezultatul “amânării şi al ezitării guvernelor în materie de combatere a schimbărilor climatice” – susţin experţii.