Prima pagină » Știri externe » Goana după COMOARA DE 200 DE MILIOANE DE EURO. 300 de oameni s-au luptat două secole să o găsească

Goana după COMOARA DE 200 DE MILIOANE DE EURO. 300 de oameni s-au luptat două secole să o găsească

Goana după COMOARA DE 200 DE MILIOANE DE EURO. 300 de oameni s-au luptat două secole să o găsească
Britanicii au pornit într-o expediție pe insula Cocos din Oceanul Pacific, unde s-ar afla „comoara din Lima", una dintre cele mai faimoase comori pierdute din lume, care ar putea valora peste 200 de milioane de euro, scrie Business Insider.

Britanicii au pornit într-o expediție pe insula Cocos din Oceanul Pacific, unde s-ar afla „comoara din Lima”, una dintre cele mai faimoase, care ar putea valora peste 200 de milioane de euro, scrie Business Insider.

În 1820, Peru era în pragul revoltei, iar, ca o măsură de precauție, guvernatorii orașului au decis să mute comorile în Mexic. Cele 11 corăbii pline cu statuete de aur, diamante, coroane, lingouri și alte podoabe aurite au fost îngropate pe insula Cocos, dar apoi marinarii au fost prinși de spanioli. Doi dintre ei au fost puși să le arate spaniolilor locul unde este îngropată comoara, iar ceilalți au fost omorâți. Din 1820 și până în prezent, peste 300 de expediții au încercat să găsească bogățiile de pe insula Cocos, însă fără succes.

Acum, exploratorul britanic Shaun Whitehead conduce o nouă expediție pe insula Cocos, în încercarea de a găsi „comoara din Lima”. Printre bogățiile care s-ar afla îngropate pe insula nelocuită din mijlocul Pacificului s-ar afla și o statuie în mărime naturală a Fecioarei Maria.

Un explorator a petrecut 19 ani pe insulă și s-a întors cu șase monede.

Business Insider scrie că expediția condusă de Whitehead va fi prima după mai bine de 25 de ani, iar exploratorul britanic se alătură unor nume mari, printre care fostul președinte american Franklin Roosvelt, care au încercat să recupereze „comoara din Lima”. Nimeni nu a reușit să găsească mare lucru, existând chiar un caz în care un explorator a petrecut 19 ani pe insula Cocos și s-a întors cu doar șase monede de aur.

Cu toate acestea, Whitehead și colegii săi sunt echipați cu tehnologie modernă, care nu a mai fost folosită până acum pe insula Cocos. „Totul ține de logică. Sunt prea multe comori pentru a fi transportate la o distanță mare față de nivelul mării. Cel mai probabil, sunt îngropate într-o peșteră naturală care a fost acoperită de alunecările de teren”, a declarat Whitehead, care în trecut a descoperit mai multe comori în interiorul piramidei din Giza.

De-a lungul celor zece zile ale expediției, echipa lui Whitehead va folosi un elicopter de mici dimensiuni, fără pilot, echipat cu mai multe camere video, care va survola insula de 23 de km pătrați și va încerca să localizeze comoara. În plus, britanicii vor folosi un robot în formă de șarpe, care detectează golurile din pământ, dar și un burghiu special, pentru a săpa în sol. „Spre deosebire de expedițiile precedente, noi nu vom săpa gropi foarte mari și nu vom face nimic distructiv. Adevărata comoară a acestei insule este frumusețea ei naturală, restul ar fi doar un bonus”, a conchis Whitehead.

Citește și