„Nu suntem cifre, merităm condiții de viață umane”, au scandat manifestanții în piața Syntagma, din fața Parlamentului de la Atena.
O mie de organizații sindicale care reprezintă sectoarele public și privat din toată Grecia s-au reunit sâmbătă pentru a denunța că, „pe lângă cei 1,5 milioane de șomeri oficiali, există peste 500.000 de angajați care nu sunt plătiți de mai multe luni”.
„Trebuie luată decizia politică de a relansa creșterea, a redeschide uzinele, a crea locuri de muncă și de a crește consumul”, a declarat Gregoris Papadopoulos, în vârstă de 45 de ani, un fost salariat al fabricii Coca-Cola din Salonic, închisă în urmă cu un an.
Sindicatele din sectoarele privat și public Gsee și Adedy au făcut apel la o grevă generală la 27 noiembrie, pentru a denunța continuarea măsurilor de austeritate în proiectul de buget pentru 2015.
Grecia și-a luat angajamentul în fața creditorilor săi de a continua să aplice planul de redresare a finanțelor.
Proiectul bugetului de stat pe 2015, care urmează să fie prezentat Parlamentului până la sfârșitul lui noiembrie, prevede reduceri fiscale, dar continuă în manieră generală politica de austeritate și reducerea cheltuielilor publice.
Peste 20.000 de manifestații au fost înregistrate de poliție în Grecia începând din 2010, dar protestele s-au redus în ultimii doi ani, pe fondul unei stabilități economice și politice.