GRUPUL BILDERBERG. Omul care a mobilizat protestatarii în timpul reuniunii celor mai puternici oameni din lume

Publicat: 04 06. 2012, 19:09

În timpul demonstrațiilor care au avut loc în ultimele zile, la locul întâlnirii organizate de Grupul Bilderberg, în Chantilly, Virginia, zeci de protestatari s-au strâns în jurul unui om care a reușit să canalizeze nemulțumirile celor prezenți și să devină un lider neoficial al protestelor, relatează The Guardian.

Alex Jones, un prezentator de radio din Austin, Texas, a devenit în scurt timp speranța celor adunați să protesteze împotriva grupării despre care cred că pun la cale un complot pentru „o nouă ordine mondială”.

În fața hotelului Marriott, păzit pe toate părțile, protestatarii au fost obligați să stea pe spațiile verzi de lângă intrarea în clădire. Polițiștii nu permiteau nimănui să treacă dintr-o parte în alta. Până a sosit Alex Jones.

El s-a dus direct la polițiști, însoțit de echipa sa de la postul de radio, care filma totul cu telefoanele mobile. Câteva momente mai târziu, lui Jones i s-a permis să traverseze strada, urmat de câteva zeci de protestatari, lucru văzut de oameni ca o victorie care i-a făcut să izbucnească în urale.

Urlând într-un un megafon, Jones s-a lansat într-un discurs împotriva elitei mondiale, a încălcării drepturilor și libertăților și a deschiderii de centre federale de reeducare.

Fără emisiunea radio a lui Alex Jones, este greu de estimat câți protestatari s-ar fi strâns la locul întâlnirii informale a Grupului Bilderberg, care a durat trei zile.

„Alex a fost, mai mult decât oricine altcineva, vital pentru trezirea oamenilor, care și-au dat seama ce se petrece astăzi în lume: Bilderberg, distrugerea Constituției noastre și a drepturilor noastre, otrăvire în masă, vaccinări în masă. Chiar dacă nu îți place stilul lui, ce a făcut el pentru mișcarea libertății din America este imens”, spune John Kopel, unul dintre protestatari.

Criticii lui Alex Jones spun însă că se folosește de influența sa pentru a promova paranoia și teorii ale conspirației, bazate pe date incomplete sau rupte din context. Teoriile sale despre societăți secrete care au legătură cu venerarea diavolului au fost respinse de ambele părți ale eșichierului politic din SUA, precum și de jurnaliști sau de observatori independenți.