Prima pagină » Știri externe » Guvernul chinez înființează o linie telefonică pentru cetățenii care vor să reclame „comentariile ilegale” la adresa Partidului Comunist

Guvernul chinez înființează o linie telefonică pentru cetățenii care vor să reclame „comentariile ilegale” la adresa Partidului Comunist

Guvernul chinez înființează o linie telefonică pentru cetățenii care vor să reclame „comentariile ilegale” la adresa Partidului Comunist

Autoritățile chineze înființează o linie telefonică, la care cetățenii pot raporta comentariile „ilegale” făcute de cei din jur la adresa Partidului Comunist.

CAC (Administrația Spațiului Cibernetic din China) a anunțat, vineri, lansarea unui hotline la care cetățenii pot reclama pe oricine folosește internetul în scopul de a denigra istoria Partidului Comunist, liderii acestuia sau pe cei care pun partidul într-o lumină proastă, scrie independent.co.uk.

Cei care denigrează „eroii naționali” vor avea zile negre!

Linia telefonică coincide cu aniversarea de 100 de ani a Partidului Comunist, în iulie: se dorește reducerea la tăcere a „nihiliștilor istorici”, a celor care defăimează „eroii naționali” sau care neagă „excelența culturii socialiste avansate”.

„Unii cetățeni, cu motive ascunse, au propagat imagini nepotrivite online, au distorsionat și denigrat voit istoria partidului”, susține CAC, care îi încurajează pe cetățeni să se toarne între ei.

China are o politică dură în privința folosirii internetului și cele mai multe platforme social media, motoare de căutare și site-uri de știri străine sunt interzise în țară.

CAC nu precizează însă ce pedeapsă pot primi chinezii care critică Partidul Comunist.

Totuși, China este cunoscută pentru ușurința cu care aruncă disidenții în închisoare și îi acuză de postarea conținutului considerat critic la adresa guvernului. Potrivit legii actuale, disidenții pot fi închiși până la trei ani!

Tânăr de 19 ani, aruncat în închisoare, după comentarii la adresa regimului

Recent, un tânăr de 19 ani a fost arestat în Jiangsu, China, după ce a comentat online cu privire la ocuparea orașului Nanjing de către japonezi în 1937.

Unii consideră că decizia Chinei are un sorginte „Orwellian”.

Michael Castor, cofondator și consilier al SafeGuard Defenders, a precizat că autoritatea chineză din domeniul internetului ia măsuri dure în privința celor care creionează „o imagine nepotrivită” pentru Partidul Comunist, care folosește în continuare forța brută pentru a rescrie istoria. „Totalitarism de secolul 21”, spune acesta.

În China, orice rețea socială care nu reușește să cenzureze comentariile de nemulțumire la adresa Partidului Comunist poate fi sancționată financiar și chiar suspendată.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și