„Preluarea din nou a controlului asupra țării nu a părut niciodată mai sinistră. În calitatea de parlamentar, sunt solidar cu cei care luptă să le fie auzite vocile. Suprimarea dezbaterilor privind decizii profunde este improbabil să contribuie la o relație viitoare stabilă între UE și Marea Britanie”, a declarat Guy Verhofstadt, citat de cotidianul The Guardian.
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat, miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord.
„Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului începând nu mai devreme de luni, 9 septembrie, și nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până pe 14 octombrie 2019 (…)”, se arată într-un comunicat oficial. Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reușească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiții, inclusiv fără niciun acord Brexit.