Orașul Wuhan este primul oraș în care au fost raportate cazuri de îmbolnăvire din cauza coronavirusului.
Imaginile apărute pe social media prezintă oameni prăbușiți în mijlocul străzii și în sălile de așteptare ale spitalelor din cauza epidemiei care până acum a cauzat decesul a 26 de persoane.
Sursă FOTO: Shutterstock / Aeroport din Wuhan
Într-un dintre videoclipuri se poate observa cum paramedicii care poartă costume hazmat și măști de gaze încearcă să ofere primul ajutor unui bărbat inconștient.
Potrivit primelor informații citate de thesun.co.uk, victima purta o mască de protecție și aștepta la rând pentru completarea unor formulare atunci când și-a pierdut cunoștința.
Într-o lată poză șocantă se poate observa cum un bărbat decedat se află se stradă iar sângele îi curge din zona capului. Un ziar local din Wuhan a relatat că bărbatul a decedat din cauza coronavirusului.
Wuhan arată ca un oraș fantomă, chiar dacă are 11 milioane de locuitori, după ce autoritățile i-a instruit pe cetățeni să nu participe la adunări publice și să evite aglomerația.
În alte imagini sunt înfățișați mai mulți oameni care poartă măști în timp ce așteaptă la coadă, în spital, pentru a fi consultați de un medic.
Alte imagini prezintă situația din magazine, unde rafturile sunt goale după ce cetățenii au cumpărat provizii în urma impunerii restricțiilor.
Sursă FOTO: captură The Sun
De asemenea, toate aeroporturile din oraș au fost închise cu scopul de a opri răspândirea coronavirusului.
Autoritățile din Wuhan vor să construiască un spital special pentru cei infectați, cu 1.000 de locuri disponibile pentru pacienți, până la 3 februarie.
Potrivit ultimelor informații, au fost depistate aproape 800 de cazuri înn Japonia, Vietnam, singapore, Thailanda, Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii.
Ținând cont că virusul a „depășit” granițele Chinei, oficiali din întreaga lume se întreabă cum au gestionat autoritățile din Wuhan situația în ultimele săptămâni.
Orașul Wuhan, mai mare decât Londra, este epicentrul epidemiei și se crede că virusul s-a transmis la oameni prin intermediul cărnii de șarpe vândută la o piață de animale vii.
Săptămâna trecută s-a aflat că virusul poate fi transmis de la un om la altul, însă autoritățile au închis transportul în comun abia joi.
În plus, potrivit Washington Post, Gara Wuhan a șters o postare de pe social media din data de 15 ianuarie în care era anunțat faptul că 300.000 de oameni au părăsit orașul.
Din această cauza se crede că că postările de acest tip au fost șterse de către guvernul chinez pentru a ține secretă adevăratul grad de extindere al epidemiei.
Sursă FOTO: Shutterstock
Povești controversate
Un bărbat din China, Kyle Hui, susține că mama lui vitegră avea simptomele coronavirusului, deci inclusiv tuse și febră, însă doctori îmbrăcați în costume hazmat au refuzat să o testeze pentru a vedea dacă este infectată.
Acesta a povestit pentru publicația New York Times că femeia a murit pe 15 ianuarie iar pe certificatul de deces la cauza morții este trecută „pneumonie severă”, nu coronavirus.
De asemenea, bărbatul susține și faptul că mama lui vitegră nu apare pe lista pacienților decedați din cauza coronavirusului, însă doctorii l-au sfătuit să îi incinereze corpul întrucât exista suspiciunea că a fost purtătoare.
Sursă MAIN FOTO: captură The Sun