În ciuda pandemiei, economia Chinei a crescut în 2020 peste aşteptările experţilor
A doua cea mai mare economie din lume a crescut cu 2,3% în 2020, faţă de 2019, potrivit statisticilor guvernamentale publicate luni.
Este cea mai lentă rată de creştere anuală a Chinei din ultimele decenii. Ultima dată când economia ţării a avut o creştere mai lentă decât în 2020 a fost în 1976, când PIB-ul a scăzut cu 1,6% într-o perioadă de tumult social şi economic.
Dar, în condiţiile unui an în care o pandemie paralizantă a scufundat principalele economii mondiale în recesiune, China a ieşit în mod clar pe primul loc, scrie CNN.
Mai mult, creşterea economică a depăşit aşteptările: Fondul Monetar Internaţional, de exemplu, a prezis că economia Chinei va creşte cu 1,9% în 2020.
Cifrele arată că ritmul recuperării economice în China s-a accelerat pe măsură se s-a apropiat finalul de an.
Economia Chinei a crescut cu 6,5% în al patrulea trimestru, comparativ cu un an mai devreme, iar în al treilea trimestru a fost înregistrată o creştere de 4,9%.
Ziarul New York Times a inclus Maramureșul și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță în vreme de pandemie
Ziarul american New York Times a inclus Maramureșul și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță recomandate în perioada pandemiei. Potrivit ziariștilor americani, principalul avantaj al acestor zone din nordul României este modul de viață care a dispărut în alte locații de pe glob.
Avantajele locațiilor din nordul României
Renumita publicație de peste ocean a inclus Maramureș și Bucovina pe lista destinațiilor de vacanță recomandate în timpul pandemiei. Topul a fost realizat pornind de la recomandările făcute de cititorii ziarului american.
Potrivit americanilor, Bucovina și Maramureș sunt zone care nu au fost invadate de turiști, cu peisaje spectaculose, drumuri noroioase, ferme cu fânețe și căruțe trase de cai.
„Lista, realizată pe baza recomandărilor cititorilor, are 52 de locuri din întreaga lume, iar Maramureșul, alături de Bucovina, sunt singurele zone din România aflate pe această listă. Maramureșul a fost ales pentru autenticitatea sa și pentru că aici mai poți găsi un mod de viață care a dispărut în alte zone din lume. Trebuie să profităm din plin de aceste lucruri, de unicitatea și autenticitatea Maramureșului și să dezvoltăm un turism care să păstreze acest mod de viață”, a scris, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.